Çarşamba, Aralık 11, 2019
No Result
View All Result
Türk İnternet
  • Ana sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa Pazarlama - Reklam Büyük Veri

Global Pazar Araştırması’na Göre Türkiye Veri Trafiği %60 Artacak

turk-internet.com Basin - turk-internet.com Basin
25 Ekim 2019
- ARAŞTIRMA, Büyük Veri, Hosting, İnternet Erişimi, Telekomünikasyon Üreticileri
0
Global Pazar Araştırması’na Göre Türkiye Veri Trafiği %60 Artacak

Global Pazar Araştırması'na Göre Türkiye Veri Trafiği %60 Artacak

1.7k
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

EMEA Bölgesinde veri trafiğinde %50’nin üzerinde büyüme beklenirken, Türkiye’deki işletmeler için %60 oranında bir büyüme öngörülüyor. Global pazar araştırması ve bağımsız anket sonuçları; dijital rekabet ortamındaki şirketlerin, büyük miktarda veri alışverişi ve işletimi için ara bağlantıdan yararlandığını gösteriyor.

Equinix tarafından yıllık olarak yayınlanan pazar araştırması Global Interconnection Index (GXI)’in 2019 sonuçlarına göre, şirketler arası özel bağlantı %51 oranında büyüyerek 53 zetabyte veri alışverişi anlamına gelen 13.300 Tbps bant genişliğine ulaşacak. Bu da dünyada yaşayan herkesin aynı anda Game of Thrones’un bütün sezonlarını ultra yüksek çözünürlükte bir günden kısa bir sürede indirebilmesini destekleyebilecek bir büyüklük anlamına geliyor.

GXI pazar araştırmasına göre ara bağlantı bant genişliği, diğer bir deyişle ana iş ortakları arasındaki doğrudan ve özel trafik değişim kapasitesi, dijital iş faaliyetleri için çok önemli bir bileşen ve araştırma. Dijital ekonomide şirketlerin rekabet edebilmek için, hızla çoğalan bulut ve ekosistemleri arasında, artan veri hacimlerini ele alması ve veri değişim hızını artırması gerektiğini doğrular nitelikte. Equinix tarafından, 2.450 global üst düzey BT profesyonelinin katılımıyla gerçekleştirilen bağımsız ankete göre global BT karar vericilerinin yarıdan fazlası (%48), ara bağlantının dijital dönüşümü kolaylaştıracak ana etken olduğunu düşünüyor. EMEA bölgesindeki her 10 BT karar vericisinden 4’ü de bu düşünceye sahipken, Türkiye’deki BT karar vericilerinin dörtte üçü (%75), hali hazırda temel bağlantı noktası olarak ara bağlantıya güveniyor.

IDC, Veri Merkezi&Bulut, Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rick Villars, şöyle konuştu:

“İnsanlar, yazılımlar ve makineler çalıştığımız, eğlendiğimiz ve yaşadığımız her yerde daha hızlı veri oluşturuyor ve tüketiyor” dedi. “Bu yeni konumlarda yaratılan, toplanan ve analiz edilen verilerdeki ciddi artış, BT altyapılarının hali hazırda kurum içi sistem odaları ve geleneksel veri merkezlerinde konuşlandırılmasının değişmesine yol açıyor. İşletmeler, sayıları giderek artan bulut hizmet sağlayıcıları, uç(edge) konumlarında yer alan müşteriler ve iş ortaklarına esnek erişim imkanları sunan modern veri merkezlerinde konumlanarak dijital dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar.”

Tüm EMEA Bölgesi’nde uygulanan regülasyonlar Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Yönetim ve Eğitim, İş ve Profesyonel Hizmetler konusunda veri alışverişinin ve ara bağlantı bant genişliği artışını kaçınılmaz olarak doğuruyor. Bu düzenlemeyle, Avrupa (%51 CAGR) dijital büyüme yarışında Kuzey Amerika’yı (%46) geçiyor. Latin Amerika %63 CAGR’la başı çekiyor ve Asya Pasifik hemen arkasında yer alıyor (%56 CAGR). Ankete göre; dünyadaki genişleme planları, diğer bölgelerdeki daha agresif genişleme planlarına karşın (%69, Amerika Kıtası %65), EMEA’da yer alan işletmelerin %55’inin yeni metropollere açılmayı planladıklarını gösteriyor. Globalde her 10 BT karar vericisinden 6’sı (%62) – ve Türkiye’de (%60)- bu büyüme planlarını desteklemek üzere sanal bağlantılardan yararlanıyorlar.

Temel Bulgular

GXI 3. sayısı ara bağlantı bant genişliği herhangi bir Telekom operatöründen bağımsız olan veri merkezlerinin içindeki BT değişim noktalarında, çeşitli iş ortakları ve sağlayıcılarla özel ve doğrudan trafik değişimi için tedarik edilen toplam kapasite – büyümesini takip ederek, ölçümleyerek ve tahminlerde bulunarak bazı öngörüler sunuyor.

GXI bulgularına göre:

Dijital ekonomide rekabet edebilmenin temel koşulu, ara bağlantı yoluyla büyük hacimli veri alışverişi yapılabilmek.

  • Hızla artan veri hacmine yanıt olarak, ara bağlantı bant genişliğinin kurumsal tüketimi diğer iş veri alışverişi biçimlerini geride bırakarak dünya genelinde %64 CAGR artacaktır. Bu durum, %67 oranında artan tüketim ve bölgedeki işletmelerin 2022’de toplam ara bağlantı bant genişliğinin %60’ını oluşturacağı öngörüldüğünde EMEA için daha da yüksek olacaktır.
  • Artan veri hacimlerini yönetmek için işletmeler, ortalama dokuz konum ve 340 ara bağlantı üzerinden ağ ve bulut hizmet sağlayıcılarına ve iş ortaklarına bağlanıyor. Anket bulgularına göre EMEA’daki BT karar vericileri, diğer işletmelerle (%25), ağ servis sağlayıcılarla (%31) ve bulut servis sağlayıcılarla (%26) bağlantı kurmak için ara bağlantı kullanıyor.
  • Anket sonuçlarına göre, global BT karar vericilerinin neredeyse yarısı (%46), ara bağlantının, pazarda rekabetçi avantaj yakalamak için yardımcı olabileceğini düşünüyor. Bu bulgu, EMEA’daki her 10 BT karar vericiden 4’ü için (%39) doğruydu.
  • Çalışma bulgularına göre, Türkiye’deki BT karar vericilerinin yaklaşık %69’u ara bağlantıyı işlerinin devamlılığı için öncelikli ve vazgeçilmez olduğunu düşünüyor. %73’ü ara bağlantının iş kollarına pazarda rekabet gücü sağladığına inanıyor.

Mesafe, dijital iş faaliyetlerinde performansı belirleyen en büyük etkendir.

  • Özel ara bağlantıların konuşlandırılması hem uygulama performansını hem de kullanıcı deneyimini ciddi oranda iyileştirecektir.
  • Günümüz gecikmeye duyarlı iş yükleri 60 ile 20 milisaniye arasında değişen yanıt süreleri gerektirdiğinden BT altyapısının tüketim noktalarına (edge) yakınlaşmasını zorunlu kılıyor.
  • Ankete göre global BT karar vericilerinin 1/3’ü (%34, bunun %31’i EMEA bölgesinde) bağlantı hızını arttırmak için ara bağlantı kullanıyor.

Anket bulgularına göre, Türkiye’nin önde gelen BT liderlerinin %60’ı özel bulut, %43’ü herkese açık bulut uygulaması kullanıyor ve %43’ün içindeki %24 ise çoklu bulut uygulamasını tercih ediyor.

Lider işletmeler, modern ara bağlantı mimarileri kullanarak rekabette avantaj elde ediyor.

Birçok uç(edge) konumları üzerinden farklı ağ sağlayıcılarına bağlanmak, ara bağlantı bant genişliği için en belirgin kullanım durumudur ve 2022 yılına kadar 4 kat büyümesi beklenmektedir. Ankete göre; EMEA bölgesindeki BT karar vericilerinin yarıdan fazlası, (%54) ağ performansı optimizasyonunun temel öncelik olduğunu düşünüyor. Birçok uç (edge) konumları ve bulut bölgeleri üzerinden farklı bulutları ve BT hizmetlerini bağlamak; ara bağlantı bant genişliğinin daha geniş kapsamlı ve hızlı kullanım biçimlerinden biri ve 2022’de 13 kat büyümesi öngörülüyor. Çoklu bulut stratejilerine geçiş, anket katılımcısı BT karar vericilerinin neredeyse yarısı (%45) için öncelikli konu.

  • Finansal hizmetler, içerik, dijital medya ve tedarik zinciri entegrasyonu konusunda çalışan dijital iş ortaklarını ara bağlantı bant genişliği üzerinden bağlamak bir diğer kullanım biçimi ve 2022’de 5 kat büyümesi öngörülüyor.

Alıntılar

  • Sachin Gupta, Kurumsal Ağ Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı, Cisco

“İşletmeler dijital dönüşüm zorunluluğunu benimsediklerinden, hedeflerine ulaşmak için artan sayıda çoklu bulut tabanlı uygulamayı kullanıyorlar. Bu durum, dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcılara hızlı ve güvenli bir uygulama deneyimi sunmak için ağ sistemlerine olan önemi artırıyor. Uygulamalar ve ağlar giderek yaygınlaşırken işletmeler, son kullanıcıları kritik iş uygulamalarıyla güvenli bir şekilde bağlantı kurmaları için düşük gecikmeli ve birbiriyle bağlantılı mimariye ihtiyaç duymaya devam edecekler.”

  • Eugene Bergen Henegouwen, EMEA Başkan, Equinix

“Avrupa’nın %51 oranında tahmin edilen CAGR oranı, kıta geneline yayılan işletmelerin; müşterileriyle ve ortaklarıyla bağlantı kurmak, rekabet edebilmek ve rekabet avantajı elde edebilmek için yenilikçi yöntemler kullanma yoluna gittiklerini gösteriyor. Buna paralel olarak, bağımsız anketimizden elde edilen sonuçlara göre EMEA bölgesi; yeni bölgelere, ülkelere veya metropollere genişlemek için ara bağlantıyı en geniş oranda kullanan organizasyonlara sahip (%63). Bu durum; ara bağlantının, sınırlar ötesinde iş yaparak müşteri ağını genişletmeyi hedefleyen şirketler için çok önemli bir ticari değer olduğunu gösteriyor.”

  • İlyas Turgut, Genel Müdür, Teletek Bulut Bilişim ve İletişim Hizmetleri A.Ş.

“Equinix, işletmelerin küresel ekonomide gelişmeleri için gereken bağlantıyı sağlayarak dijital dönüşümü benimsemelerini sağlıyor. Teletek’in; müşterilere, tüm davetsiz misafir ve yangın alarmı sistemlerini desteklemek için gerekli olan güvenli bulut ve BT hizmetlerini sağlaması için ara bağlantı gereklidir – ağ optimizasyonu, müşterileri ikincil sitelerine bağlar ve müşterilerin ağlarına doğrudan ulaşmalarını sağlar.”

  • Orçun Murat Özalp, Genel Müdür, BulutBroker

“BulutBroker’ın başarısı için ara bağlantı şart. Bulut hizmetlerimizi oluşturmak ve genişletmek için Equinix tarafından sağlanan bağlantıya güveniyoruz. Sonuçta ortaya çıkan bulut hizmetleri, BulutBroker’in bulut ve BT hizmet şirketleri ile işbirliğini desteklemektedir.”

  • Serkan Sevim, CEO, Medianova

“Bir CDN şirketi olarak Medianova’nın; içerik talep eden son kullanıcılara küresel olarak erişmek için ara bağlantıya ihtiyacı var. Equinix; Medianova’nın mümkün olduğu kadar çok müşteriye hızlı ve güvenilir içerik sunumu hizmetlerini destekler. Medianova; Equinix sayesinde ara bağlantıyı güçlendirdi ve e-ticaret müşterilerine, oyun müşterilerine ve kurumsal müşterilere sunduğu hizmetleri 20’den fazla ülkeye genişletti.”

  • Cem Çelebiler, Genel Müdür, Turknet

“Turknet; üstün hizmet sunumu için Equinix tarafından sağlanan ara bağlantıyı kullanıyor. Internet erişimi ve telefon hizmetleri sunan, önde gelen bir Türk telekomünikasyon şirketi olarak Turknet’in, kullanıcılar ve ihtiyaç duydukları servis uygulamaları arasındaki mesafeyi kısaltabilmesi için ara bağlantı şarttır. Equinix’in desteğiyle Turknet, ağ optimizasyonu ve iş sürekliliği için gereken ara bağlantıyı kullanıyor.”

  • Mehmethan Şişik, Genel Müdür, Equinix Türkiye

“Global Interconnection Index (GXI)’in üçüncü sayısının, yerel Pazar bağlamında doğrulamak üzere yaptırılan anket; Türkiye’deki şirketlerin yüzde 74’ünün ara bağlantının dijital dönüşümde hayati bir rol oynadığını düşündüğünü gösteriyor. Ülkemizde gelişen veri merkezi pazarının yanı sıra bu sonuçları da göz önünde bulundurarak; ara bağlantı platformumuzun katkısının, tüm ekosistem paydaşlarına doğrudan, esnek, güvenli ve yüksek performanslı erişim sağlamada ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Dijital dönüşüm için şirketler; rekabette başarılı olmak ve öne çıkmak için ara bağlantı odaklı iş modellerine ve BT mimarilerine yönelmeli. ”

 

 

Etiketler: BTCAGRCem ÇelebilerCiscoEMEAEquinixEugene Bergen HenegouwenGlobal Interconnection Index (GXI)İlyas TurgutInternational Data Corporation (IDC)Kuzey AmerikaMehmethan ŞişikOrçun Murat ÖzalpRick VillarsSerkan Sevim

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
turk-internet.com Basin

turk-internet.com Basin

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Trend
  • Yorum
  • En son
Mühendisler İçin Sık Yapılan Öz Geçmiş (CV) Hataları

Mühendisler İçin Sık Yapılan Öz Geçmiş (CV) Hataları

27 Kasım 2019
2020 ABD Başkanlık Seçimi Adaylarından Birisi Kripto Para Bağışları Kabul Edeceğini Açıkladı

Birisi 310 Milyon $’lık Bitcoin Hareketi Yaptı

26 Kasım 2019
MenaPay BlockChain Yatırımlarına Devam Ediyor

MenaPay, 2019 Fintech100 Raporunda ‘Büyüyen Şirketler’ Listesine Girdi

26 Kasım 2019
Garanti Bankası Siber Saldırısı Bize Ne Gösterdi – 2 (Detaylar)

Garanti Bankası Siber Saldırısı Bize Ne Gösterdi – 2 (Detaylar)

2 Aralık 2019
Afet – Acil Durumda, Alternatif Haberleşme Önerisi; Telsizler

Afet – Acil Durumda, Alternatif Haberleşme Önerisi; Telsizler

1
Garanti Siber Saldırısı Türkiye’nin 4 Yıl Sonra Hala Ödevlerini Yapmadığını Gösterdi

Garanti Siber Saldırısı Türkiye’nin 4 Yıl Sonra Hala Ödevlerini Yapmadığını Gösterdi

1
463 Bin Türk Kredi ve Ödeme Kart Bilgisi Çalındı

463 Bin Türk Kredi ve Ödeme Kart Bilgisi Çalındı

11 Aralık 2019
Efsane Cuma’da Patlayan Kargo Firmaları Oldu

Efsane Cuma’da Patlayan Kargo Firmaları Oldu

11 Aralık 2019
Black Friday İnternette 7 Milyon Kişiyi Ağırladı

Black Friday İnternette 7 Milyon Kişiyi Ağırladı

11 Aralık 2019
n11.com, İstanbul’da İş Ortaklarına ‘E-Ticaret Eğitimi’ Verdi

n11.com, İstanbul’da İş Ortaklarına ‘E-Ticaret Eğitimi’ Verdi

11 Aralık 2019

YAZARLAR

Fusun S.Nebil
  • 463 Bin Türk Kredi ve Ödeme Kart Bilgisi Çalındı
Gülara Tırpançeker
  • Mahremiyet ve Veri Koruma
Melike Beykoz
  • Yıl 2019 : Yapay Zekâ Neler Yapabiliyor, Ya Tehditler?
Niyazi Saral
  • 2020-21 Yılları Popüler Yazılım Meslekleri

ANKET

Afette haberleşme için Telsizin önemi ortaya çıktı. Telsiz Kullanmayı Öğrenmek İstiyor musunuz?

  • Evet (78%, 83 Oylar)
  • Bilmiyorum (13%, 14 Oylar)
  • Hayır (9%, 10 Oylar)

Toplam oy veren: 107

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

DOSYALAR

  • 2019 Kasım Dosyası : Adil Kullanım Noktası (AKN)
  • 2019 Ekim Dosyası : Bilişim ve Telekomünikasyonda Ambargo ve Yaptırım
  • 2019 Eylül Dosyası : Deprem ve Diğer Afetlerde Haberleşme
  • 2019 Ağustos Dosyası : ULAK (4G Baz İstasyonu)
  • 2019 Temmuz Dosyası : Fatih (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi
  • 2019 Haziran Dosyası : Kişisel Verilerin Korunması Gelişmeleri
  • 2019 Mayıs Dosyası : Sahte İçerik
  • 2019 Nisan Dosyası : Yayın Akışlı (Streaming Media) Medya
  • 2016 Ekim Dosyası : Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) Gelişmeleri

BİZİ TAKİP EDİN

  • 6k Takipçis
  • 321.5M Takipçis

TWITTER

Facebook Twitter LinkedIn
Türk İnternet

Turk-internet.com Haber Merkezi Türk Internet Endüstrisi Portalı, turk-internet.com, 1 Eylül 2000’de resmi yayına geçerek, iş ve Internet dünyası profesyonelleriyle buluşmuştur.

TURK-İNTERNET

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2018 Türk İnternet - Bu sitenin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

No Result
View All Result
  • Ana sayfa
  • Araştırma
  • Etkinlik
  • Kim Nerede?
  • Şirket Haberleri
  • Ürün Tanıtımı
  • Hakkımızda

© Copyrights 2000-2018 Türk İnternet - Bu sitenin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Kabul Ediyorum
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.

Necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.