Elektronik devlerinden Samsung, 2004 Atina Olimpiyatları’nın aksaksız organize edilmesini sağlamak amacıyla benzersiz bir bilgi sistemi geliştirdi. Bugüne kadar bir spor etkinliği için yapılmış en kapsamlı bilgi kaynağı olma özelliğini taşıyan WOW (Wireless Olympic Works) adı verilen sistem, her türlü bilgiyi kablosuz olarak parmakların ucuna getirecek.
Olimpiyatların başarıyla organize edilmesi için çalışan binlerce insanın yüzlerce etkinliği başarıyla koordine etmesini sağlayacak bir bilgi sistemi olarak tasarlanan WOW sayesinde her bir oyundaki etkinlikler hakkındaki bilgi ve sonuçlar m-INFO2004 ve IOD servisleri aracılığıyla izlenebilecek. Olimpiyatların resmi görevlileri ve çalışanlar kendi görevleri kapsamındaki operasyonel bilgiye erişim iznine sahip olacaklar.
Samsung Resmi Kablosuz İletişim Sponsoru olarak 2004 Atina Olimpiyatları için 22 binden fazla cihaz tedarik ediyor. Samsung’un atletler, resmi yetkililer, medya, görevli ve gönüllü kişilere sağlayacağı kablosuz cihazlar arasında; mobil telefonlar ve sistemler, kablosuz sayfalama ekipmanları, çift yönlü radyo sistemleri ve bataryalar yer alıyor.
Olimpiyat coşkusu İstanbul’da
Samsung aynı zamanda Coca – Cola ile birlikte Olimpiyat Meşalesi Koşusu’na da destek vererek, dünya turu sırasında meşalenin İstanbul’u da ziyaret etmesini sağlıyor. 4 Haziran 2004 tarihinde Avustralya’nın Sydney kentinde start alacak Olimpiyat Meşale Koşusu, 6 Temmuz’da İstanbul’da Türk halkına olimpiyat coşkusunu yaşatacak.
2004 Atina Olimpiyatları ve Meşale Koşusu’na verdikleri destekle ilgili açıklama yapan Samsung Electronics Genel Müdür Yardımcısı Duke Park da olimpiyat coşkusunu Türkiye’ye taşımaktan mutluluk duyduklarını belirtti: “ATİNA 2004 Olimpiyat Meşalesi Koşusu, gerçek anlamda ilk küresel Olimpiyat Meşalesi Koşusu olma özelliğine sahip. Irk, yaş, cinsiyet veya inanç ayrımı yapmaksızın insanları birleştiren Olimpiyatların simgesi Meşale Koşusu’nun Türkiye’de de gerçekleştirilmesine öncülük etmiş olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı.” Tüm dünya halklarını birleştiren sporun dünya barışına da katkıda bulunduğuna dikkat çeken Park, “Samsung olarak kurumsal felsefemizle örtüşen spor ve olimpiyat oyunlarına destek veriyor ve olimpiyat ruhunu dünyanın dört bir köşesine taşımak istiyoruz. 2004 Atina Olimpiyatları ve Meşale Koşusu’nun da bu kutsal amaca katkıda bulunacağından kuşku duymuyoruz” dedi.
ATİNA 2004 Olimpiyat Meşalesi Koşusu, gerçek anlamda ilk küresel Olimpiyat Meşalesi Koşusu olma özelliğine sahip. Koşunun kapsamı, Olimpiyat Halkaları’nın temsil ettiği, beş kıtayı birleştiriyor ve ev sahibi Yunanistan da dahil olmak üzere beş kıtadaki 26 ülkede toplam 34 kenti ziyaret ediyor.
Samsung ve Olimpiyatlar
2004 Atina Olimpilyatları’nın sponsor kuruluşlardan biri olan Samsung, Kablosuz İletişim kategorisinde Olimpiyatlara destek veriyor. Asya ve Olimpiyat Oyunları’na sponsor olarak destek veren Samsung’un katkısı ise sadece finansal boyutuyla sınırlı kalmıyor ve Samsung, etkinliklerin başarısına destek olmak amacıyla dijital iletişim teknolojilerini spor aktivitelerinde kullanıyor. Olimpiyat Oyunları sponsorluğu 1998 Seul Olimpiyatları’nda başlayan Samsung’un cihaz desteği ise, hücresel telefon ve sistemler, kablosuz sayfalama ekipmanı, iki yönlü radyo sistemi ve batarya ekipmanlarını kapsıyor. Samsung, 1998 Nagano Olimpik Kış Oyunları, 2000 Sidney Olimpiyatları ve 2002 Salt Lake City Olimpik Kış Oyunları olmak üzere 1998 –2002 yılları arasında sponsorluk yaptığı 3 Olimpiyat organizasyonuna 58 bin kablosuz telekomünikasyon cihazıyla destek vermişti. Samsung, 2004 Atina Olimpiyatları’nın yanı sıra 2006 Torino Olimpik Kış Olimpiyatları’na ve 2008 yılında Pekin Olimpiyatları’na da Kablosuz İletişim Sponsoru olarak destek verecek.
Samsung Electronics
Elektronik, yarıiletken ve dijital medya endüstrisinin dünya liderlerinden Samsung Electronics, 50 bin çalışanı, 38.5 milyar Amerikan Doları’na ulaşan cirosu, 11 ülkedeki Ar-Ge merkezi, 17 ülkedeki 25 üretim tesisi ile Güney Kore’den dünyaya açılan bir teknoloji devi. 46 ülkede faaliyet gösteren Samsung Electnonics’in ürün portföyünde; buzdolabı, klima gibi ev aletleri; televizyon, DVD Player, monitör, sabit disk, yazıcı, dizüstü bilgisayar gibi dijital medya ürünleri; cep telefonu, faks gibi telekomünikasyon; DRAM, SRAM, DDRAM, Alpha CPU gibi yarıiletken ürünler yer alıyor. Türkiye’de de faaliyet gösteren Samsung’un İstanbul Ofisi ise 1984 yılında faaliyete geçti. İstanbul Ofisi son dönemde büyük başarılara imza atarak Türkiye’deki pazar payını yükseltti.