Vakfın web sitesinde kendisini büyüyen Firefox toplumunun temsilcisi olarak tanımlayan Asa Dotzler “topluluğumuzda 100,000’den fazla Firefox geliştiricisi, test edicisi ve toptancı pazarlayıcısı var. Her hafta milyonlarca yeni kullanıcının Firefox’a atlamasının nedeni de bu” diyor ve ekliyor “Firefox’u yay” üyeleri, bir sonraki 100 milyonuncu downloadu heyecanla beklerken, bir yandan da Firefox 1.5’un yeni sürümü için çalışıyorlar”
Mozilla, “Firefox’u Yay” grubunu da geliştiren, test eden ve pazarlayan bir topluluk olarak benimsiyor ve büyümenin köşebaşlarından birisi olduğunu bildiriyor.
Firefox’un başarısı, pazarın lideri durumunda olan Microsoft’un pazar payından aldığı ile ölçülüyor. Tahminler değişik ama araştırmacılar Firefox’un 1 yılın sonunda, web tarayıcı (browser) pazarında % 7-9 arasında bir pay kaptığına inanıyorlar.
Bu yılın ocak-haziran arasındaki 6 ay içinde Firefox aylık pazar artışlarını % 0,5 ile 1 arasında gösterdi. Ağustosta ise % 0.7 ile toplamın % 8’ini yakaladı.
Firefox taraftarları büyümenin şu andaki yüzde oranları ile ilgili olmadığını, Firefox’un daha güvenilir, yaratıcı ve zengin özellikli olması nedeniyle büyümenin hızlı olacağına inanıyorlar.
Ama tarayıcının ünü temmuz ayında kodda 12 açığın olduğunun görülmesi ile biraz geriledi.
Firefox, 50 milyonuncu download’unu mayıs ayında geçmişti.



Kaynak : 