Eczacıbaşı Bilgi İletim, IBM ile birlikte 23 Kasım’da İstanbul Levent’teki IBM Türk binasında düzenledikleri Portal Çözümleri Günü 2005 adlı toplantıda, IBM WebSphere üzerinde geliştirdiği PortBox kurumsal portal çözümünü tanıttı. Açılış konuşmasını Eczacıbaşı Bilgi İletim Pazarlama ve Satış Müdürü Suavi Akar’ın yaptığı toplantıda, IBM’den Nedim Akay IBM WebSphere teknolojisini ve kurumsal portallere neden gerek duyulduğunu, Eczacıbaşı Holding Bilgi Sistemleri Direktörlüğü’nden Bilgi Teknolojileri Sorumlu Uzmanı Figen Demirhan Eczacıbaşı Topluluğu için IBM WebSphere üzerinde gerçekleştirilen kurumsal portal projesini, Eczacıbaşı Bilgi İletim Yazılım Geliştirme Uzmanı Sema Yüce ise PortBox çözümünü anlattılar.
Suavi Akar, konuşmasında, PortBox sayesinde şirketlerde ortak bir bilgi havuzu oluştuğunu, herkesin en güncel bilgiyi portalden bulabildiğini, portal içinde rapor linkleri ve uygulama çalıştıran linkler olduğunu, çalışanların şirket dışındayken de portal üzerinden hak sahibi oldukları tüm sistemlere erişebildiklerini söyledi.
PortBox elektronik iş yapış şeklinin bir kuruluşa katkısının kısa zamanda görülmesini sağlayacak hızlı bir uygulama. İlk sürümü 6 hafta içinde tamamlanan kurumsal portal çözümü PortBox, kurulmaya hazır bir platform.
PortBox’ın bir şirketin iş alanına özgü ihtiyaçlarına göre hazır çözümleri (PortBox For Manufacturing, PortBox For Sales, PortBox For Services) olduğundan, genel yapı hazır geliyor. Bu yapı içinde yer almayan ihtiyaçlar, isteğe göre ekleniyor.
PortBox ile, erişim, yetkilendirme, bilgi yönetimi, uygulama yönetimi ve farklı erişim kanallarının kullanımı, tek altyapı üzerinde değerlendirilerek, toplam sahip olma maliyetleri ciddi oranda düşürülüyor. PortBox, aynı zamanda B2B, B2E, B2C gibi bilinen elektronik iş modellerinde de uygulanabiliyor.
Halihazırda Eczacıbaşı Topluluğu bünyesinde bulunan 40 şirkette yaklaşık 2 bin çalışan IBM WebSphere Portal çözümünü kullanıyor. Portal, bütün Eczacıbaşı şirketlerine açık. Firmalar, ihtiyaçları doğrultusunda ister ERP (kurumsal kaynak planlaması) uygulamalarını, isterlerse uygulamaların raporlarını bağlıyorlar.



Kaynak : 