Çukurova Holding’den İMKB’ye yapılan açıklamaya göre, Çukurova Holding
mülkiyetinde bulunan 64,7 milyon YTL nominal değerli (% 2,94
oranındaki) ve gruba dahil Çukurova Investment N.V. mülkiyetinde bulunan 64,7 milyon YTL nominal değerli (% 2,94 oranındaki) olmak üzere, toplam 129,4 milyon YTL nominal değerli (% 5,88 oranındaki) Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ hissesinin uluslararası piyasada halka arzı için JP Morgan’a yetki verildiği, satışla ilgili tanıtım ve pazarlama sürecinin bugün itibariyle başlatılmış bulunduğu bildirildi.
Hisselerin satış fiyatının uluslarası piyasada yatırımcılardan gelecek
taleplere bağlı olarak belirlenmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada şu notla iletildi;
Bu satışın gerçekleşmesi halinde, Çukurova Grubu olarak Turkcell’de doğrudan ve dolaylı sahip olduğumuz hisse orani %27,26’dan % 21,38’e düşecektir. Bu işlem Grubumuzun Alfa Grubu’na olan borcunun faiz ve kısmi anapara geri ödemesi için kullanılacaktır. Grubumuzun borç yükünün azaltılması ve yeniden yapılandırılması çalışmaları ile ilgili olarak, çeşitli olasılıklar üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.
Mehmet Emin Karamehmet’in sahibi olduğu Çukurova Grubu’nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) olan borcunun tamamını da geçen hafta ödendiği TMSF’den Borsa’ya gönderilen bir yazı ile şu şekilde bildirilmişti:
Kurumumuz ile Çukurova Grubu arasında imzalanan 4 Ağustos 2004 tarihli ek sözleşme kapsamında 30 milyon dolar tutarındaki 31 Ekim 2006 tarihli son taksit, adı geçen grup tarafından 31 Ekim 2006 tarihinde ödenmiştir.




Kaynak : 