Doğal, hızlı ve kolay sigara bırakma programı ile dünyada 300 bin, Türkiye’de bir yılda 3 bin 500’den fazla kişinin sigarayı bırakmasını sağlayan IQS, “20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü”nde, “temiz havanın tadına varın” sloganıyla başlattığı eylem çığ gibi büyüyor. Eylem kapsamında 20 Kasım 2006 tarihinde, Türkiye’de herkes en çok sigara tüketilen öğle saatlerinde, sigara içmemeye davet ediliyor. Sigara Bırakma Eylemi’nin gerçekleştirileceği 12.00 ile 14.00 saatleri arasında, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde etkinlikler düzenlenmesi de planlanıyor.
20 Kasım Sigara Bırakma Eylemi kapsamında, aralarında sigara üreticisi yerli ve çok uluslu firmaların da bulunduğu kuruluş, dernek ve vakıflardan, meslek birlik ve odalarına, il müftülüklerinden sendikalara kadar geniş bir kitleye yönelik gerçekleştirilen “Sigarasız Türkiye” eylemine destek çağrısına katılımlar gelmeye de devam ediyor. Yapılan çağrıya şimdiye dek olumlu yanıt veren kuruluşlar şöyle; TURSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği), MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği), Türkiye Kardiyoloji Derneği, MÜSİAD (Müstakil İşadamları Derneği), Konya Sanayi Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Orman Mühendisleri Odası, İstanbul İl Müftülüğü, Konya İl Müftülüğü, Mersin İl Müftülüğü, ÖZDEBİR (Özel Dershaneler Birliği Derneği), Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi.
Sigara Bırakma Eylemi’ne, Türkiye’deki duyarlı kişi ve kuruluşlar ile yurt dışındaki Türkler de internet üzerinden katılıp destek verebiliyor. Kasım ayının ilk haftasından başlayarak 20 Kasım 2006 tarihine kadar yayında kalacak olan SigarayiBirakmaGunu.org internet adresinde yer alacak eylem özel sitesini ziyaret edenler, eyleme kişisel ve kurumsal kayıt yaptırıp, isimlerine düzenlenmiş online Sigara Bırakma Eylemi Katılım Sertifikası alabilecekler.
20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma günü çerçevesinde başlatılan “Sigara Bırakma Eylemi” kapsamında İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Konya, Kocaeli ve Mersin’de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. “Dünya Sigarayı Bırakma Günü”nde, alışveriş merkezleri gibi insan trafiğinin yoğun olduğu noktalarda, sigaranın zararlarını anlatan ilginç yarışmalar, showlar ve gösteriler düzenlenecek.



Kaynak : 