İnternet dünyasında tutuklamalar sürüyor demiştik. Gerçekten de çocuk pornosu yayıncıları, online şantajcılar, kontür hırsızları derken online banka hırsızları da yakalandı. Üstelik akla durgunluk veren sayıda hesap bilgileri ile birlikte.
Son dönemde sanal banka mağdurlarının artması ve hatta kendi aralarında bir dernek kurması, olayın zaten büyümekte olduğunu göstermeye başlamıştı.
Yakalanan 10 kişinin, internette adres satan firmalardan 150 YTL karşılığında mail adreslerini satın aldıkları 3,5 milyon kişiye, içinde bilgisayarları uzaktan kumanda etmeye ve bilgi çalmaya yarayan trojanlar bulunan mailler gönderdikleri ve bu yolla 10,580 adet hesaba ait şifre ve kullanıcı bilgilerini elde ettikleri görüldü.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün, Beyoğlu, Bakırköy, Fatih, Bahçelievler, Büyükçekmece, Avcılar ve Güngören’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek yakaladıkları lişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayarlar, banka hesap cüzdanları, sahte tapu senedi, sahte kimlikler ele geçirildi.
Polisin, bu kişilerin çaldıkları paranın miktarını belirlemek için bankalar birliği, kredi kartları merkezi ve dolandırıcılık yapılan bankaların müfettişleriyle birlikte çalıştıkları bildiriliyor.



Kaynak : 