IBM ve bütünleşik veri depolama alanının lider şirketi Netapp, depolama çözümlerinde işbirliğine gitti. İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre, IBM’in N Serisi veri depolama ürünleriyle, Netapp’ın 40’ın üzerinde yazılım çözümünü içeren Bütünleşik Veri Depolama Sistemleri, IBM markası altında satılacak. IBM ayrıca, kurulum, garanti ve destek hizmetlerini de sunacak.
İşbirliği kapsamında müşteriler, Netapp tarafından tasarlanan ve üretilen yenilikçi ürünlere IBM güvencesiyle sahip olarak, birlikte işleyen donanım ve yazılımlarla uygulamalarını hızlandırabilecek. IBM, Netapp sistemlerine her türlü satış öncesi ve sonrası hizmetleri sağlayacak. İşbirliği, müşterilerin operasyonlarını kolaylaştıracak, maliyetlerini azaltacak, bağımsız veri konsolidasyonu yapacak ve esnek iş sürekliliği çözümleri sağlayacak.
IBM Kurumsal Sistemler Birim Müdürü Oral Tuntaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Netapp, depolama sistemlerinde çok başarılı çözümler sunuyor. Yaptığımız işbirliğiyle, özellikle KOBİ ve kurumsal müşterilerimize daha düşük toplam sahip olma maliyetli veri depolama sistemleri çözümleri sunacağız. Mevcut altyapı yatırımlarını daha verimli kullanıp risklerini azaltmalarını sağlayacağız. Netapp’ın ürün gamının poftföyümüze katılması, çözüm ortaklarımıza da ciddi bir rekabet avantajı getirecek.” dedi.
Netapp Ülke Müdürü Behçet Yumrukçallı ise “Kendi alanlarında lider iki firmanın güçlerini birleştirmesi ve rekabete karşı çok daha kuvvetli hale gelmesi, bizim için önemli bir kazanım. Dünya veri depolama pazarının 3 katı hızında büyüme gösteren, son 5 yıldır ortalama her yıl %35 büyümeyi standart haline getiren Netapp, kurumsal müşterileri hedefleyen yeni çözümleriyle büyümeye devam edecek. IBM gibi güçlü bir firmayla yaptığımız iş ortaklığının verimli olacağına inanıyorum.” dedi.



Kaynak : 