Tüm Koç şirketlerinin BT’den sorumlu yöneticilerinin içinde bulunduğu grup tarafından seçilen ve ilk olarak Arçelik tarafından kullanılacak Adobe süreç otomasyonu çözümleri ile Arçelik firmasının bütün iç ve dış iş süreçleri bu sistem üzerinden otomatik hale getirebilecek. Ayrıca e-imza desteği ile şirket içi yazışmalardan , bayilerden gelen siparişlere kadar her süreç yasal geçerliliği olacak şekilde sisteme dahil edebilecek.
Koç Topluluğu BT Kurulu’nda alınan karar hakkında konuşan BT Kurulu Başkanı Alper Göğüş
Koç Topluluğu BT Kurulu olarak bütün BT yatırımlarını mümkün olduğu kadar tek bir noktadan karar vererek topluluk için en doğru platformu en uygun yatırım kararlarıyla standartlaştırmaya çalışıyoruz. Süreç yönetimi konusunda Adobe’nin Livecycle Workflow Server ürününü standart olarak seçmemiz topluluk genelindeki farklı sektörlerde yer alan şirketlerimizin hem dış hem de iç süreçlerini en iyi şekilde yönetebilecekleri platformu sağlamasından geliyor. Bu karar ile Koç Topluluğu içinde süreç yönetimine ihtiyaç duyulan çözümlerde Adobe Livecycle Workflow Server kurulacaktır.
dedi. Çözümler sayesinde; süreç yönetiminde şirket içinde kişiler arası basit akışlar sağlanabilecek. Bu akışlara ek olarak gerektiği zaman müşteriden, tedarikçiden veya çalışanlardan başlayan, dijital imzanın entegre edilebileceği ve yasal geçerliliğin sağlanabileceği çözümler de kullanılabilecek. Ayrıca, kişiye özel belgelerin üretilmesi ve bunların güvenliğinin en üst noktada sağlanarak gönderilmesi Adobe süreç otomasyonu çözümleri ile sağlanacak. Tüm bunların yanında Adobe süreç otomasyonu çözümleri, çevrimiçi ve çevrimdışı çalışabilme, PDF ve HTML formlar, belge kontrol ve güvenliği ve kağıttan sayısala geçiş gibi özellikler de sunuyor.
Adobe süreç otomasyonu çözümlerinin sunduğu kullanıcı dostu tasarım araçları ve Java dilinde yazılmış programlardan oluşan QPAC bileşenleri sayesinde, Arçelik firmasının BT uzmanları ve iş analistleri, tüm iş akışlarını grafik arayüz ile kodlamaya gerek kalmadan, sürükle-bırak yöntemiyle oluşturabilecekler. Böylece yeni bir iş akışının devreye alınmasındaki maliyet, zaman ve hata riski en aza indirgenebilecek ve devreye alınan her iş akışı kolayca Web servisine dönüştürülebilecek.



Kaynak : 