Saudi Oger firması, Romen 3G operatörü Zapp’ı işleten Telemobil firmasının % 45,76 hissesini almaya hazırlanıyor. Telemobil’in % 99 hissesi, telekom cihazları üreticisi Qualcomm firmasına ait.
Saudi Oger ve Inquam Group’a ait Qualcomm firması ayrıca Omnia Holding yatırım fonunun da ortak sahipleri durumunda.
CDMA-450 networkü üzerinden hizmet veren Zapp firmasının, Romanya’da 500.000 kadar abonesi bulunduğu bildiriliyor. Şirketin ayrıca W-CDMA 3G lisansı da bulunuyor. Şirketi, Oger Telecom’un Avea’yı devir alması öncesinde Cüneyt Türktan yönetiyordu.
Saudi Oger, bilindiği gibi, Lübnan’ın 2 yıl önce suikaste kurban giden, eski başbakanı Refik Harriri’nin kurduğu ve bugün ailesi tarafından kontrol edilen, Dubai Merkezli bir inşaat grubu.
Son yıllarda Arap dünyasının telekom alanına kaymasıyla birlikte, Saudi Oger de telekom alanında çeşitli yatırımlar yapmış durumda. Bunların içinde Türkiye’yi yakından ilgilendiren Türk Telekom’un % 55 hissesine sahip olması en önemli yatırımı olarak görülüyor. Romanya’daki ZApp dışında ise, 2000 yılından beri Güney Afrika Cep Telefonu Operatörü Cell C, 2006’da satın alınan ve Lübnan ve Ürdün’de hizmet veren internet servis sağlayıcı Cyberia bulunuyor.



Kaynak : 