AMD FireStream 9170 Akış İşlemcisinin ve grafik işlemcinin paralel işlem gücünü kullanmak üzere tasarlanmış Yazılım Geliştirme Seti’nin (YGS) üretildiğini duyurdu. AMD, grafik işlemci ve mikroişlemci alanındaki eşsiz uzmanlığını,
yüksek performanslı işlem (YPİ) pazarının zorlu ihtiyaçlarını karşılayacak
tümleşik bir donanım ve yazılım geliştirme çözümü üretmekte kullandı.
AMD, FireStream 9170’i ve destekleyici YGS’yi 2008’in ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu ürün ile, yeni nesil heterojen bilgi işlem mimarileri serisinin ilk örneği ortaya çıkmış olacak ve hızlandırılmış bilgi işleme giden yolda ilk adım atılmış olacak.
“Özellikle petrol, gaz, finans ve mühendislik analizi endüstrilerindeki müşterilerin artışıyla birlikte AMD, kurumsal müşterilerimize büyük yararlar getirecek hızlandırılmış bilgi işlem hedefine doğru ilerlemesini sürdürmektedir,” diyen AMD Başkan Yardımcısı ve Grafik Ürünleri Genel Müdürü Rick Bergman, şöyle devam etti: “ATI’den devralınan olağanüstü grafik işlem kapasitesinin AMD’nin yüksek performanslı bilgisayar alanındaki uzmanlığıyla birleşmesi, açık platform yaklaşımıyla bilgi işlemde yenilikçilik yapmak üzere sistem sağlayıcılar ve destekleyen teknoloji ekosistemiyle güçlü ilişkiler kurabilmemize yardımcı olmaktadır.”



Kaynak : 