Dünyanın önde gelen beyaz eşya ve ev elektroniği markalarının Türkiye temsilcisi Enkay Group, Japonya’nın elektronik devi Sharp’ın Türkiye distribütörü oldu. Enkay Group’un Genel Müdürü Sn. Nadir Bayat:
Japonya LCD pazarının %50 satış oranı ve Avrupa’da %10’luk pazar payıyla Sharp, LCD pazarının tartışmasız lideri… Japon Teknolojisi’nin rakipsiz üstünlüğünü, tamamı Japonya’da üretilen LCD panelleriyle her aşamada kusursuzluğa dönüştüren Sharp’ın, Türkiye temsilcisi olarak, hedefimiz Sharp’ın dünyadaki başarısını ülkemize taşımak. Türkiye, teknolojiye inanan, teknolojiye güvenen bir ülke. Yıllık yaklaşık 400.000’e ulaşan LCD satışı, Türk tüketicisinin teknolojik yenilikleri ne kadar yakından takip ettiğini en iyi göstergesi. Japon Harikası Sharp’ın, Enkay Group deneyimi ve teknik donanımıyla buluştuğunda, Türkiye pazarında hakettiği lider konumunu çok kısa zamanda alacağına inanıyoruz. Hedefimiz, Sharp LCD televizyon satışlarının önümüzdeki yıl içinde pazarın %10’unu oluşturması.
dedi. Sharp Orta ve Doğu Avrupa Bölge Başkanı Yoshitaka Tamura da şunları belirtti :
Enkay Group’un Türkiye pazarında müthiş deneyim sahibi olması ve yerel bayilerle mükemmel ilişkilerinin bulunması, kendilerini Sharp’ın Türkiye pazarındaki var oluşunu güçlendirmek için ideal bir ortak haline getiriyor.



Kaynak : 