16 ekim – 28 kasım 2007 tarihleri arasında yapılan Türk Telekom grevi sırasında, fiber optik kablolara sabotaj düzenledikleri iddiasıyla yakalanan 32 kişi için “örgütlü kamu malına zarar vermek”, “kurulan örgüte üye olmak”, “nitelikli zarar vermek”, “çalışma hürriyetini tehdit”, “haberleşme hürriyetini engellemek” suçlarından toplam 68 – 357 yıl arasında hapis cezası istendi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Haber-İş sendikasının düzenlediği grev sırasında, 32 sanığın “Türk Telekom’a ait hat, kablo, saha dolapları ile fiber optik kabloların kesilmesi” şeklinde 40 ayrı fiili saldırı gerçekleştirdiklerini ve böylece 40 kez haberleşme hürriyetinin engellendiğini iddia etti. Savcılığın hazırladığı iddianamede, sanıkların, güvenlik güçleri tarafından “fiziki takip””, “gizli izleme” yöntemleriyle izlendikleri, kabloları kestiklerine dair telefon görüşmesi kayıtlarına ulaşıldığı not edildi.
İddianamede , örgütlenmenin lideri durumundaki Şube Başkanı Ali Tabur’un telefon kayıtlarının olduğu ve sendikaya ait 06 AT 8494 plakalı makam aracı ile Gaziantep, Yeditepe Mahallesi’nde bulunan saha dolabını yakmak istediğinin, tanık ifadesiyle sabit bulunduğu da belirtildi. Ayrıca ruhsatsız tabanca bulundurmaktan da cezalandırılması istendi.
Grev sırasında meydana gelen arızaların giderilmesi için Türk Telekom Gaziantep İl Müdürlüğü’nce grevde olmayan işçilerin görevlendirildikleri, ancak bu işçilerin, grevdeki bazı işçiler tarafından tehdit edildikleri ve böylece çalışma hürriyetinin engellendiği kaydedildi.



Kaynak : 