web analytics
Perşembe, Haziran 4, 2026
No Result
View All Result
  • Giriş
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa INTERNET İnternet Gelişimi & Sosyolojisi Sosyal Medya

Elon Musk, Epstein’ın Müşterilerinin Araştırılmadığını Söylüyor

Fusun S.Nebil-Fusun S.Nebil
7 Temmuz 2024
-Günlük Haberler, Sosyal Medya, Toplum & Sosyoloji
0
Elon Musk, Epstein’ın Müşterilerinin Araştırılmadığını Söylüyor
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Genç kızları ve hatta çocukları fuhuşa sürüklediği için tutulduğu hapishane’de dava sürecini beklerken, şüpheli bir şekilde ölmesinin üstünden 5 yıl geçen Jeffrey Epstein hala gündemden düşmüyor.

Geçtiğimiz hafta Epstein ile ilgili yeni mahkeme belgeleri açıklandı. Bu sefer belgelerin Donald Trump ile ilgili olanları öne çıkmış durumda. Trump’ın kasım ayında yapılacak olan ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması beklendiği için önemli bir gelişme.

Epstein’ın Müşteri Listesi Yayınlanır mı?

Tabii ki en çok tartışılan konu, bugüne kadar ortaya çıkmayan sadece kızların suçlamalarıyla Prense Edward gibi bir kaç kişiyi duyduğumuz müşteri listesi. Cumartesi günü Elon Musk bu konuda ilginç bir tweet attı ve Epstein’ın hiç bir müşterisinin sorgulanmadığına dikkat çekti.

Bu tweetin altındaki yorumlar bundan daha ilginç. Ana konu Donald Trump olsa da, yanısıra Bill Gates de anılıyor

Ama asıl notlar Julian Assange’a atfedilen sözlerle geliyor; “Epstein’in çocuk tecavüzcüleri listesi, nükleer bomba fırlatma kodlarından daha çok korunuyor” diyen X.com kullanıcısının tweetindeki resimde, Assange’ın “Epstein listesinin tamamı yayınlansa, Washington’un % 98’i düşer” ifadesi var.

Assange’a atfedilen diğer bir yorumda ise, FBI’ın Epstein müşteri listesinin mahkemeye getirilmesini istememe nedeni olarak, bu listenin CIA’in şantaj kartını ortadan kaldırması yani CIA’in onlarca yıl önce güçlü adamlar üzerinde kurduğu kontrol gücünün yok olması anlamına geldiği belirtiliyor.

Halkın Bilgi Edinme Hakkı Nedeniyle Açılan Belgeler

Epstein’ın yeniden gündeme düşmesinin nedeni, 3 temmuzda açıklanan mahkeme belgeleri. Bunlar, aslında eski bir davanın yani Epstein’ın kurbanlarından biri olan Virginia Giuffre tarafından 2015 yılında Ghislaine Maxwell’e karşı açılan davanın bir parçası (Maxwell 2022’de 20 yıl hapise mahkum edildi).

Davanın belgelerinin açılmasını, basın özgürlüğü kapsamında isteyen Palm Beach Post, Miami Herald, CNN ve New York Times’ın da aralarında bulunduğu medya kuruluşlarının yıllarca süren yasal girişimleri değerlendiren bir hakim, geçen yılın sonunda Jeffrey Epstein davasına ilişkin büyük jüri tutanaklarının yayınlanmasına hükmetti.

Hakim, kayıtlardaki ayrıntıların şoke edici olduğunu fakat halkın dava sürecinde neler yaşandığını bilmeye hakkı olduğunu ve söyledi ve belgeleri açtı.

Epstein – Trump Konusu

Epstein’ın kara defterinde çok sayıda A-listesi ünlüsü ve yüksek sosyetenin yer aldığı bilgisi var. Ama bugünlerde bu belgelerinin mühürlerinin açılmasıyla ilgili en büyük soru, Donald Trump hakkında ne ortaya çıkaracağıyla ilgili.

Zamanlama hayli ilginç. Çünkü geleneksel başkanlık tartışma programında hayli zayıf kalan Joe Biden’a karşı Donald Trump daha iyi bir imaj çiziyor.

Ama Jeffrey Epstein’in kardeşi Mark Epstein’ın 3 Ocak 2024’de yayınlanan sözleri de ilginç; kardeşinin hapishanede ölmesinden üç yıl önce, Trump ile Hillary Clinton arasındaki başkanlık seçimlerini havaya uçurabilecek sırları bildiğini söylediğini belirtmiş ve şöyle devam etmişti :

“İşte doğrudan bir alıntı: Jeffrey bana 2016’da ‘Her iki aday hakkında da bildiklerimi söyleseydim, seçimi iptal etmek zorunda kalırlardı.’ demişti”

Gerçi Mark Epstein, kardeşinin hangi bilgiye atıfta bulunduğunu bilmediğini söyledi. Zaten o dönemde hem Clinton, hem Trump, Epstein ile ilgili kötü bir olay yaşanmadığını belirterek, bu sözleri reddetmişti. Ancak Trump ile Epstein’ın dostluğunun yoğun olduğu dosyadaki belgelerden anlaşılıyor.

Trump ve Epstein’ın 80’lerin sonlarında yakınlaşmaya başladığı ve sonra pek çok yerde birlikte fotoğraflandığı gösteriliyor. 2016 yılında, yasal dosyalarda Katie Johnson ve Jane Doe takma adlarını kullanan bir kadın, Trump’ın 1994 yılında, 13 yaşındayken, Epstein’ın Manhattan’daki evinde düzenlenen bir parti sırasında kendisine tecavüz ettiğini iddia etmiş. Aynı iddiayı Epstein için de tekrarlamış.

Aynı iddialar üzerine üç dava açılmış; ilki iddiayı uygun şekilde belirtmemesi nedeniyle reddedilirken, diğer ikisi gönüllü olarak kapatılmış. Üçüncü dava 2016 seçimlerinden sadece birkaç gün önce geri çekilmiş ve dava ile ilgili olan bir basın toplantısı da son dakikada iptal edildi. Avukatı Lisa Bloom, kadının ölüm tehditleri aldığını şu sözlerle belirtti:

“Yüzünü göstermekten çok korktuğuna karar verdi… Çok büyük bir korku içinde.”

Trump, soranlara Epstein ile ilişkilerini 2005 yılında 14 yaşında bir kıza seks için para ödediği suçlamasıyla Palm Beach’te ilk kez tutuklanmasından yıllar önce kestiğini söylüyor.

Buna karşılık Epstein’ın kurbanlarından biri olan Johanna Sjoberg, 2001-2006 arasında Epstein ile Trump’ın beraber olduğunu söyledi. 2016 Mayıs ayında verdiği ifadede Trump’ın adı dört kez geçiyor. Ancak Sjoberg daha sonra Trump’a asla masaj yapmadığını söyledi.

Ekim 2016’da mağdur arkadaşı adına konuşan Sarah Ransome, o zamanki New York Post gazetecisi Maureen Callahan ile yaptığı e-posta alışverişlerinde, arkadaşının Bill Clinton, Prens Andrew ve Richard Branson ile birden fazla kez seks yaptığını söyleyerek ünlü erkeklere karşı bir dizi iddiada bulundu. Ayrıca bunların videolarının olduğunu ancak arkadaşının izni olmadan paylaşamayacağını söyledi.

Ransome, arkadaşının Trump’ın seks yaptığı “birçok kızdan” biri olduğunu, Epstein’ın malikanesinde düzenli olarak Trump ile seks yaptığını iddia etti ve Trump’ın cinsel eğilimleri hakkında diğer halka açık anlatılamayacak (NSFW) ayrıntılarını paylaştı:

Ransome’un Trump hakkındaki iddiaları içeren e-postası belgenin ilerleyen kısımlarında yer alıyor ve kısmen kesilmiş durumda. Buna karşılık Ransome’u yalancı olarak göstermek için e-postalar kullandılar ve Ransome, Callahan’a gönderdiği son e-postada “sana söylediğim her şeyi geri çekmek ve bundan uzaklaşmak istiyorum” yazdı. Callahan, iddialarıyla ilgili hiçbir zaman bir haber yayınlamadı.

Ransome ayrıca 2019’da The New Yorker’a hiç videosu olmadığını söyledi. Ransome, 2021’deki anı kitabı Silenced No More’da nedenini şöyle açıkladı:

“Ayrıca ona Jeffrey ve Ghislaine’in pedofili çetesine katılan kamu figürlerine dair video kanıtım olduğunu söyledim. Yoktu. Var dedim çünkü hikayemi kamuoyuna duyurduğumda Jeffrey ve Ghislaine’in beni bulup öldüreceğinden çok korkuyordum. Onlara basın aracılığıyla bir mesaj göndermek istedim: Bana savaş açarsanız, kanıtlarımı yayınlayarak karşılık veririm. Bu benim kozum, kendimi koruma yolum olurdu.”

Ransome, Epstein’a karşı çeşitli davalara karışmış olsa da, kamuya açık mahkeme kayıtlarında bu iddiaları destekleyen hiçbir kanıt bulunmuyor.

Trump’ın adı ayrıca Giuffre’nin 16 Ocak 2016’da alınan ifadesinde dört kez geçiyor. Trump’ın Epstein’ın evinde olduğunu duyduğunu ancak kendisini hiç görmediğini belirterek, “Donald Trump’ın hiçbir şeye katıldığını düşünmüyorum” diyor.

Etiketler: Donald TrumpElon MuskJeffrey EpsteinManşet

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Fusun S.Nebil

Fusun S.Nebil

Detaylı bilgi için aşağıdaki dünya işaretini tıklayınız.

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • İran, ABD’ye Çok Uçak Kaybettirmiş ve Amerikalılar Çin ile Gelecekteki Savaş Konusunda Endişeli
  • Papa Leo XIV, Yapay Zeka Hakkında Çığır Açan Bir Genelge Yayınladı ve İnsanlığı “Dijital Tekel’e” Karşı Uyardı
  • ABD, Çin ile Teknoloji Yarışı Yoğunlaşırken Büyük Bir Kuantum Teknolojisi Yatırım Hamlesi Başlattı
  • OSIRIS AI, Palantir’in Vizyonuna Meydan Okuyan Bir Rakip mi?
  • SpaceX ve OpenAI Halka Arza Hazırlanıyor, Ancak Piyasa Karışık Sinyaller Veriyor

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

İNTERNET HIZI

Türkiye'nin İnternet Hızlarını Dünya ile KarşılaştırmakKaynak : https://www.speedtest.net/global-index#mobile
Facebook Twitter LinkedIn

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • ICANN, Yeterince Temsil Edilmeyen Toplulukları Yeni gTLD Başvuru Destek Programı İle Güçlendiriyor için Tolga Kaprol
  • BTK, Yabancı e-SIM Firmalarını Engelledi için Bulent SEN
  • Sahibinden.com Domain’inin Güncellenmesi Unutulmuş için Tolga Kaprol
  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.