TikTok, müzik hizmeti TikTok Music’in 28 Kasım itibarıyla durdurulacağını açıkladı. TikTok Müzik kullanıcılarının 28 Kasım’dan önce çalma listelerini diğer platformlara aktarmaları gerekecek ve bu tarihte tüm veriler silinecek.
ByteDance, kullanıcıları kendi müzik akışı platformuna çekmek için TikTok’un küresel popülaritesinden yararlanmak amacıyla Endonezya, Brezilya, Avustralya, Singapur ve Meksika gibi belirli pazarlarda bir abonelik hizmeti olarak 2019 yılında Resso adı altında TikTok Music’i tanıttı. Ancak şirket, artık odak noktasının yerleşik müzik platformlarıyla işbirliği yapmak olacağını düşünüyor. Bu nedenle sektörde birkaç yıl süren denemelerinin ardından Spotify ve Apple Music gibi müzik yayın devleriyle rekabet etmekten vazgeçiyor.
“Müzik Uygulamasına Ekle” butonunun ok başarılı olduğu söyleyen, TikTok’un Müzik İş Geliştirme küresel direktörü Ole Obermann şöyle açıkladı :
“TikTok Music’in kapatılması, hem sanatçılara hem de tüketicilere fayda sağlamak için yayın platformlarında müzik tüketimini artırmaya odaklanma arzumuzdan kaynaklandı.”
TikTok Music’in kapatılması, TikTok’un müzik alanından ayrılış değil, odak noktasındaki değişiklik anlamına geliyor. Şirket, TikTok kullanıcılarının platformda keşfettikleri şarkıları Spotify, Apple Music ve Amazon Music gibi favori yayın hizmetlerindeki çalma listelerine kaydetmelerine olanak tanıyan “Müzik Uygulamasına Ekle” özelliğine öncelik verecek.



Kaynak : 