Adobe, grafik ve geliştirme yazılımı için hemen her türlü yaratıcı iş akışında bir dönüm noktası olacak Adobe Creative Suite 4 ürün ailesini tanıttı.
Beyoğlu The Hall’de gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla, ürünler hakkında bilgiler veren Adobe Medya ve yayıncılık Uzmanı Barış Özcan, çeyrek yüzyıldır kullanıcılara en yenilikçi ürünleri sunmaya çalıştıklarını söyledi. Gerçekleştirilen lansmanla bugüne kadar yapılan çalışmaların toplamından çok daha fazlasını içeren bir ürün pakedini sunduklarını ifade eden Özcan, bu çalışmaların; 14 farklı teknoloji, 7 internet hizmeti, 6 suite, 19 farklı dil ve 178 ülkeyi kapsadığını söyledi.
1 kişinin 1700 yılda ancak gerçekleştirebileceği çalışmayı bir ekiple çok kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini ifade eden Özcan, yeni ürünlerin özellikle medya sektörüne hitap ettiğini söyledi. Günümüz şartlarında medya mensuplarının çalışmalarını çok daha hızlı bir şekilde hgerçekleştirme zorunluluğu içerisinde bulunduklarını belirten Özcan, sundukları programların uyumlu çalışabilir olmaları ve sağlanan materyallerin her hangi bir jenerasyon kaybına uğramadan aktarılabilmesi dolayısıyla hem internet, hem de video prodüksiyonuyla uğraşan kişilere hitap ettiğini söyledi.
Adobe’nin, Premiere ürün grubuyla yüksek çözünürlükteki video yapımlarını kurgulamayı kolaylaştırdığını ifade eden Özcan, program vasıtasıyla çekilen görüntülerin hangi kamera ile, ne zaman tespit edildiğinin ‘etiketleme’ uygulamasıyla kolaylıkla sınıflandırılabildiğini söyledi. Aynı program sayesinde diyalogları yazıya dökmenin de mümkün olduğunu belirten Özcan, çekilen görüntülerin sonradan kolaylıkla bulunabilecek şekilde de indekslenebildiğini söyledi. Kameradan hard diske direkt kayıt yapılmasına olanak sağlayan ‘OL’ özelliğiyle görüntülerin istenildiği anda aktarılabildiğini belirten Özcan, bu sayede ayrıca bir ‘capture’ yapma zorunluluğu bulunmadığını söyledi.
İnternet tasarımcılarına hitap eden Web Premium paketinin, DreamWeaver özelliğiyle ‘canlı görüntü’ desteği sağladıklarını belirten Özcan, Flash CS4 ile tasarım ve animasyona dönük çalışmaları kolayca geliştirebilme olanağını sunduklarını söyledi.
Design Premium ile çok sayfalı mizanpaj tasarımından kartvizit tasarımına kadar geleneksel yayıncılık yapan şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verecek pek çok uygulamayı program ile kullanıcılara sunduklarını anlatan Özcan, In Design özelliğiyle, materyalin hatalı bir şekilde baskıya verilmesi olasılığını ortadan kaldırıldığını söyledi.
Adobe’nin, en çok bilinen yazılımlarından Photoshop’un yeni versiyonu ile 3 boyutlu imgeler üzerinde her türlü boyama işlemini gerçekleştirebilmenin mümkün olduğunu anlatan Özcan, preset ayarlamalarıyla fotoğraflara canlılık kazandırmanın mümkün olduğunu söyledi.
Adobe Freehand programının yeni versiyonunun çıkarılmayacağını açıklayan Özcan, bunun yerine Illustrator programının kullanıcıların hizmetinde olacağını söyledi.
Yerel kullanıcılara sundukları www.adobegunlugu.com isimli blog ile her türlü görsel malzemeye ulaşılabileceğini belirten Özcan, CS4’ün Türkçe versiyonunun Kasım sonunda piyasaya sunulacağını sözlerine ekledi.



Kaynak : 