Türkiye’deki yedinci, İstanbul’daki üçüncü mağazasını Kozyatağı Optimum Alışveriş Merkezi’nde hizmete açacak olan Media Markt, önümüzdeki ay Bursa’da bir mağaza daha açmaya hazırlanıyor.
Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan,
2009 yılında yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Tabii ki ekonomik krizi görmezden gelmiyoruz. 2009 yılı, krizin etkilerinin ciddi şekilde hissedildiği bir yıl olacaktır. Tüketiciler harcamalarını azaltabilir, psikolojik faktörlerin de etkisiyle tasarrufa yönelebilirler. Ancak perakendeciler olarak içe kapanmak yerine etkin stratejilerle farklılaşmak, kriz dönemlerinde başarıya giden yolun kapısını açacak anahtar olabilir. Ekonomik kriz, Media Markt’ın agresif büyüme çizgisini değiştirmeyecek”
şeklinde konuştu. Media Markt’ın halen 780 çalışanı olduğunu vurgulayan Topatan, önümüzdeki yıl açılacak yeni mağazalarla 1.000 kişilik ek istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Topatan,
- “Media Markt, girdiği her ülkede elektronik perakendecilik alanında ezber bozan bir strateji uygulayarak pazar liderliğine aday olmuştur. Dolayısıyla Türkiye’de de hedefimiz, pazar lideri olmaktır”
dedi. Media Markt’ın 27 Kasım’da Kozyatağı Optimum Alışveriş Merkezi’nde açacağı yeni mağazasıyla ‘en kaliteli, en ucuz’ iddiasını İstanbul’un Kadıköy bölgesine de taşıyacağını belirtti. Nuri Topatan, Media Markt mağazalarının rakiplerin yanı sıra kendi aralarında da rekabet ettiğini, bunun da tüketiciye en uygun fiyatlarla alışveriş yapma fırsatı yarattığını kaydetti.



Kaynak : 