Radyo Trafik’e konuk olan İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Günhan Sinar, akaryakıt, yedek parça, bakım-onarım, sigorta ve kasko giderlerinde son dönemde önemli artışlar yaşandığını; belediye tarafından belirlenen %30’luk personel servis zammının ise artan maliyetler karşısında esnaf açısından yeterli olmadığını ifade etti. Okul servislerinin bu kapsamın dışında olduğunu özellikle vurguladı.
Sinar ayrıca, personel servis taşımacılığında aracı firmaların belirlenen zam oranlarını alt yüklenici konumundaki servis esnafına tam olarak yansıtmadığını belirterek, sektörün sürdürülebilirliği açısından zamların sahadaki işletmecilere eksiksiz aktarılmasının önemine dikkat çekti. Zamların esnafa yansıtılmaması halinde personel servis taşımacılığı tarafında gerekirse kontak kapatılacağının altını çizdi.
Sinar şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi bazı firmalar diyor ki: ‘İşte biz de ihaleye giriyoruz, çok düşük rakamlara diğer firmalar teklif veriyor. İş yerleri de fiyatları düşürüyor, biz de düşük fiyatlarla ihaleleri almak zorunda kalıyoruz’ diyorlar ama artık personel tarafında şöyle söyleyeyim; bu hakikaten hani bizim çok fazla çalışacak ekonomik gücümüz kalmadı personel tarafında. Hani ciddi olarak birkaç gün, belki 2 gün, 3 gün —okul değil yanlış anlaşılmasın— personel tarafında biraz evde oturalım, taşımacılık yapmayalım. Çünkü akaryakıt alamıyoruz, ücretlerimizi alamıyoruz, tarife artışlarımızı alamıyoruz.” ifadelerini kullandı.
İSAROD’un önceliğinin diyalog ve çözüm olduğunu kaydeden Sinar, esnafın haklarının korunması ve sektörün sağlıklı şekilde devam edebilmesi adına ilgili taraflarla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.



Kaynak : 