Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü(İSÖM) çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Engelliler kendi filmlerini çekecekleri film projesi; engellilere çok farklı bir bakış açısı getirecek.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünün ve İSÖM ün ortaklaşa mayıs ayında başlattığı eğitime 15 işitme engelli katılıyor. Teknik destek ve eğitimi Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü hocalarından; Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker ve Araştırma Görevlisi Barış Özkaya veriyor. Haftada iki gün Salı ve Perşembe günleri toplam altı saat verilen dersler Yedikule İşitme Engelliler ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapılıyor.
Katılımın oldukça yüksek olduğu ve bir tercümanın eşlik ettiği derslerde senaryo eğitimi, öykü yazımı, kamera çekimi, film yapımı gibi konular veriliyor.
Derslerin bitiminde on beş kişilik ekibin; 3 – 15 dakika arası kısa metrajlı bir film çekmesi hedefleniyor. Topluca çekilecek ortak kısa film sonrasında, üç kısa metrajlı film çekiminin planlandığı film projesinin galası 15 Aralık 2009 Salı günü gerçekleştirilecek. Hazırlanan filmler 15 Aralık saat 19.00’da Fatih İlçesi’ndeki Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Galada gösterilecek filmlerin isimleri ise şöyle: Sevme Sanatı, Senin İçin ve Ön Yargı.



Kaynak : 