Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany’nin katılımıyla Antalya’da imzalanan protokol ile online eğitim destek yazılımı Vitamin’in Lise versiyonu devlet liselerinde ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Açılışı yapılan Antalya Türk Telekom Lisesi ile Türkiye çapında eğitime başlayan Türk Telekom Okulu sayısı 48’e ulaştı.
Türk Telekom Okulları projesinde şu ana kadar 48’si okul olmak üzere toplam 72 eğitim binası tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi. Proje tamamlandığında, yaklaşık 40 bin öğrenciye modern tesislerde eğitim imkanı sunulması hedefleniyor.
Antalya’da, düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi ;
Çağımızın en karlı yatırımının açılışını yapıyoruz. Bu yatırım geleceğimize olan yatırımdır. En iyi yatırımın insana yatırım olduğunu biliyoruz. Artık çağ bilgi çağıdır. Bilgi çağında bilgiye sahip olan, üreten ve kullanan uluslar öne çıkmaya, bundan mahrum olan ülkeler ise geri kalmaya mahkumdur. Bunun farkında olarak göreve geldiğimiz günden beri sadece Türkiye’nin tıkanan damarlarını, yollarını açmakla kalmadık, Türkiye’yi doğudan batıya, güneyden kuzeye bilişim otobanlarıyla da ördük. Çünkü erişen ve ulaşan bir Türkiye aynı zamanda birliğin ve beraberliğin, kalkınmanın gerçekleşeceği bir Türkiye’dir. Ülkemizi bilgi toplumuna dönüştürmektir. Bilgi toplumuna dönüşümde hedeflerimiz belirlendi. Yıl 2013. Bugün 15 milyon çocuğumuzun okuduğu okullarımızın yüzde 95’ine ADSL bağladık. Okullarımıza bilgi teknoloji sınıfları yaptık.
Açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise şunları belirtti :
Bizlerin hayali engelli engelsiz tüm öğrencilerimize severek bulunmak isteyecekleri; zevkli, çekici, hoş mekânlara sahip eğitim binalarında eğitim imkânı sunmak. Bugün burada eğitim sistemimize kazandırılan Antalya Türk Telekom Lisesi de bu hayalimizi gerçekleştirdiğimiz projelerden biridir.
Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany ise şunları söyledi :
Eğitime yatırım yapmak, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaktır. Bu anlayışla, Türk Telekom Okul Projesine ek olarak, eğitim yazılımımız Vitamin’i Türkiye’deki tüm okullara bağışlamak yoluyla eğitime teknolojik destek vermeye başladık. Ülke çapında eğitim altyapısının geliştirilmesine ve çocuklara eğitim fırsatları sunulmasına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesine önemli katkıda bulunacağına inandığımız Vitamin’in, Orta ve Güney Amerika’dan Orta Doğu’ya kadar birçok pazarda fen ve matematik eğitiminde global bir ürün haline geliyor olmasından gurur duyuyoruz.



Kaynak : 