Önceki gün, 3 boyutlu teknikle yayınlanan Arsenal-Manchester United futbol karşılaşması için pek çokları “dönüm noktası” ifadesini kullanıyor. Her maçta bar ve publara akın eden İngilizler, bu sefer, gözlerinde özel gözlükleriyle ‘Blues Brothers’ı çağrıştıran görüntüler sergilediler.
Avrupa’nın, ilk 3 boyutlu televizyon kanalı Sky 3D, maçta 16 yüksek çözünürlüklü kamera kullandı. İzleyenler, saha içerisinde kameralara takılan objeleri sanki televizyonlarından çıkacakmış gibi hissettiler.
İngiltere’nin, farklı 9 şehrinde bulunan eğlence mekanlarında ilk kez 3 boyutlu spor yayıncılığına tanıklık eden bir çok kişi, yaşadıkları hazzı “muhteşem” kelimesiyle ifade ettiler. İzleyiciler, 3D yayıncılıkla futbol izleme alışkanlığının tamamıyle değiştiği yorumunu yapıyorlar. Yayının sahibi Sky yetkilileriyse, 3 boyutlu yayıncılığı, “siyah-beyazdan renkli televizyona geçiş” kadar radikal olarak nitelendirdiler.
Şifreli yayın gerçekleştiren Sky, 1.6 milyon abonesine 3D yayınları ek ücret almadan izlettirecek. Kanal, gelecek sezonda oynanacak bazı Premier League maçlarını da 3D teknolojisiyle yayınlayacak.



Kaynak : 