HP’nin, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kurumsal Hizmetler olarak yeniden adlandırdığı EDS, kurumsal çözümlerini yeni teknoloji hizmetleri ekleyerek genişletiyor. HP, kurumsal hizmetler alanındaki uluslararası yatırımlarını hız kesmeden devam ettiriyor.
HP Kurumsal Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tom Ionnotti, müşterilerin, iş sorunlarının çözümlenmesi için HP’nin sahibi olduğu portföyün tüm gücünden yararlanılmasını beklediğini hatırlatarak, 47 yılda geliştirilen güçlü hizmet markasını önder bilişim hizmet sağlayıcısı yapmak istediklerini ifade etti.
Türkiye’de, ‘İş Sürekliliği’ konusunda zamana bağlı kültürel bir değişimden geçildiğine dikkat çeken HP Türkiye ve Yunanistan Kurumsal Hizmetler Yöneticisi Cengiz Yeker, firmaların, son 10 yılda yaşanan felaketler yüzünden iş yapamaz duruma geldiklerini ifade etti. Türkiye’de de birkaç ay önce yaşanan sel felaketinin benzer şekilde iş kesintilerine sebep olduğunu anımsatan Yeker, felaketinin bir hafta içerisinde ortaya çıkardığı kaybın, 300 milyon TL olarak hesaplandığını belirterek, HP’nin veri kaybını önlemeye yönelik çözüm ve hizmetler sunduğunu kaydetti.
Diğer yandan, HP, teknoloji hizmetleri alanında PWC(PricewaterhouseCoopers) ile işbirliğine giderek çözümlerini genişletiyor. PwC’nin HP Çevik Birliği’ne katılmasıyla kurumsal kullanıcılar daha kapsamlı iş dönüşüm çözümlerini daha düşük fiyatlarla elde ederek küresel rekabet güçlerini artırabilecekler. HP ve PwC müşterilere Dönüşüm Uzmanlığı Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), İş Dönüşümü, İş İdaresi, Risk ve Uyumluluk ile Sektörel Çözümler hizmetlerini sunacak.
Şirketlerde, iş sürekliliğine odaklı çözümler sunan HP, bunlara ek olarak sunucu, veri depolama, yazılım, network ve teknoloji hizmetlerini de sağlıyor.



Kaynak : 