İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği ve içinde 800 kişinin olduğu bulunduğu bildirilen filo dün hece İsrail’li askerlerin baskınına uğradı.
Türkiye’den hareket eden 525 kişinin olduğu gemiye, diğer gemiler katılarak bir filo oluşturdular. Filo Gazze’deki Filistin’lilere 10.000 ton yardım malzemesi taşıdığı belirtiliyor ve Gazze’ye bugün ulaşması bekleniyordu.
Filo ile ilgili gelişmeleri İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın burayı tıklayarak ulaşacağınız sayfasından takip edebilirsiniz diyoruz ama sayfada ağır dDOS saldırısı altında oldukları ve sayfanın açılmadığı gibi haberler geliyor. Bu nedenle sayfadaki güncel videoyu da aşağıya aldık :
Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Başar, olayın başından itibaren, bir kriz merkezi kurarak sürekli gemiyle irtibat halinde olduklarını ancak dün saat 23.00’ten itibaren aralıklarla gemide karartma yapılmaya başlandığını ifade etti.
İsrail’li komandoların gemilerin önünü kestiği noktanın belirsiz olduğu ancak uluslararası sularda bir nokta olduğu bildiriliyor ancak İsrail’in, gemilerin kara sularına girmemesi için uyarıda bulunduğunu belirttildi.
Filoda, Türkiye’den hareket eden gemide 325 kadarı Türk ve diğer gemilerdeli farklı ülkelerden toplam 800 kişi bulunuyor. İsrail televizyonları 16 kadar kişinin baskın sırasında öldüğünü bildirdiler.



Kaynak : 