Kurumların bilgi teknolojileri altyapısını oluşturan veri merkezleri, sunucular ve network yönetiminin en hızlı ve kesintisiz olarak çalışabilmesi için çeşitli eğitim programları düzenleyen HP, bilişim uzmanlarına; ITIL /ITSM, (PMI) Proje Yönetimi gibi alanlarda yetkili eğitim kuruluşu olarak verdiği profesyonel eğitimlerle öne çıkıyor.
HP Teknoloji Hizmetleri Ülke Direktörü Murat Cantürk:
HP, global anlamda da BT eğitimlerini öncelikli tutuyor ve müşterilerinin bu konudaki ihtiyaçlarına kapsamlı bir şekilde çözüm üretiyor. IDC’nin 2010 Ocak ayında yayınladığı araştırma sonuçlarına göre kurumsal bilgi teknolojileri eğitimlerinde ilk sırada yer almış olmamız da bu konuya ayrılan yatırım ve kaynakların göstergesi.
şeklinde HP’nin eğitim alanındaki başarısını vurgularken HP Türkiye Eğitim Hizmetleri Yöneticisi İrem Yörü:
Teknolojinin güç verdiği günümüz iş dünyasında şirketlerin müşterilerine kesintisiz hizmet verebilmeleri operasyonlarını da kesintisiz bir biçimde yönetebilmelerine bağlı. Şirketlerin başarısı BT kaynaklarını yöneten ekibin uzmanlığı ve başarısıyla doğrudan ilintili bir süreç. HP olarak, müşterilerimizin rekabetçi ve başarılı olabilmelerini, değişen teknolojik altyapılara etkili şekilde yönetebilecek uzmanların yetiştirilmesine bağlıyoruz. BT alanındaki teknik ve teknik olmayan eğitim programlarımız mevcut. ITIL/ITSM, (PMI) Proje Yönetimi konusunda yetkili eğitim kurumu olarak expert (uzman) sertifikalı eğitimlerimiz ve kurumların kendi iç ihtiyaçlarına özel esnek eğitim programlarımız bunlar arasında yer alıyor. Portfölyomuza yeni eklenen ITIL/ITSM konusunda V3 Expert eğitimlerimizi de Türkiye’de vermeye başladık.
dedi. HP Teknoloji Danışmanlığı Yöneticisi Utku Ünal, HP’nin birleşik altyapılar kavramını benimseyerek verimerkezleri odaklı çalıştıklarını belirtti.



Kaynak : 