France Telecom (FT) ve Deutsche Telekom birlikte çalışma anlaşması imzaladılar. Analistler bu anlaşmanın Avrupa’da yeni bir dönemin başlamakta olduğuna ve diğer büyük Avrupa telekom firmalarının arasında da benzer anlaşmaların gelebileceğine işaret ediyorlar.
Analistler Avrupa’da mobil telekom endüstrisinin artık 30.cu yılına girdiğini ve büyümekte olduğunu, dolayısıyla kendi sınırları dışına bakmaya başladıklarını ve farklı sektörlerde işortaklığı anlaşmaları yapacaklarını belirtiyorlar. Mesela telekom firmalarının otomotiv endüstrisi ile ortak çalışmasının en iyi örneklerden biri olduğunu düşünüyorlar.
Ancak bugünlerde telekom firmalarının en önemli konuların başında, tasarruf geliyor. France Telecom ve Deutsche Telekom aralarındaki işbirliği sayesinde 3 yıl içinde 1,3 milyar € tasarruf yapmayı bekliyorlar.
Bu anlaşmada tüketicilerin tarafına düşen yarar ise, yapılan tasarrufların yeni nesil networklere daha fazla yatırım yapılabilmesi oluyor. Başka bir deyişle “daha düşük masraf, daha hızlı pazar”.
France Telecom ve Deutsche Telekom henüz işortaklığını denediklerini ifade ediyorlar. Ancak uzmanlar arkasından pek çok işbirliğinin geleceği inancındalar.



Kaynak : 