Anonymous hacktivistlerinin 31 mart 2012’de interneti, kök sunuculara saldırarak toptan durdurma tehditi, bütün dünyayı merakta bıraktı ama bu saldırının olmadığı ya da sınırlı kaldığı düşünülüyor. Anonymous da yaptığı açıklamada benzer bir yorumu sunarken, internet için daha sıkı kurallar getirilmesini sağlamak isteyen devletlerin kendilerini zor durumda bırakmak için bu açıklamayı yapmış olabileceğini iddia ettiler. Anonymous’un grup karakteri olan, birbirini tanımayan kişilerin oluşturduğu bir kollektif oluşunun, yeterli sayıda hacktivist toplanmasını sağlayamadığı düşünülüyor.
Anonymos Twitter üzerinde dün yaptığı açıklamada : “Milyarıncı kere söylüyoruz; Anonymous interneti 31 martta kapatmayacak. #OpGlobalBlackout sadece başka big #OpFacebook palavrası. ” derken grup tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde :
İnternet vatandaşları, Biz Anonymous’uz[1]
Anonymous’un interneti kapatacağı tehditi herkesin ilgisini çekti. Ancak bu tehditler hepimizin ortaklaşa yaptığı tehditler değildi.
Anonymous’un kendisi bir fikirdir. Herkesin fikre sahip olma hakkı vardır. Bu nedenle de, herkes Anonymous adını kullanabilir. İnternet servis sağlayıcılarına yapılan saldırı Anonymous tarafından yapılmış da olabilir ama bu bir bütün değildir.
Bu tehditin arkasında, internet için daha sıkı kurallar getirmek isteyen hükümetlerin olması bile büyük bir olasılık. Hatırlayın, hükümetler daha önceleri de, yanlış bayrak operasyonları oluşturdular.
Ya da bu belki Anonymous’u halkın gözünde küçük düşürmek için yürütülen basit bir plan bile olabilir.
İnternetin kollektif kullanımı ancak işletmek olabilir. Bu nedenle kapatmanın yani internet servis sağlayıcılarına saldırı yapmanın bir anlamı yoktur. Sonuçta, bu suçsuz insanları, hükümet görevlilerinin rahatsız etmesinden daha fazla üzecektir. Bu bir topluluğun amacı olamaz.
Suçsuzlara zarar vermenin herhangi bir adil yanı yoktur ve bunun için herhangi bir mazeret olamaz.
Hükümetler, bizim farklılıklarımızı, herbirimizle savaşmak ve tartışmak üzere taktiksel olarak kullanıyorlar. Bunun gerçekte ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bizim yolumuz basit, ya herbirimizi olduğu gibi kabul etmek ya da anlamsız konular nedeniyle bölünerek yok olmak.
Anlamsız tartışmalar bizi hiçbir yere götürmez ve hükümetlerin asıl istediği de bizleri bu şekilde kavgaya tutuşturtmaktır.
BU MESAJ İNTERNETE BAĞIMLI OLANLARA
Biz Anonymous’uz
İnterneti bu yılın 31 martında kapatmayacağız. Topluluğumuzu hedefleyen yanlış bilgilerle ilişkili de değiliz. Bu sistemi kapatma işlemi, Anonymous’u halkın gözünde güvenilmez kulmak için yapılmış bir taktik plandır. Ana medya’ya güvenmeyin. Hatta internette bazı kesintiler olursa da, bunların bizimle aynı fikirde olmayan topluluklar olduğunu bilin. Biz sansüre inanmıyoruz. Biz bunun Amerikan hükümeti tarafından yaratılan bir yanlış bayrak-operasyonu olduğuna inanıyoruz.
Bundan doğan suçlamaları üstümüze almıyoruz.
Uzmanlar, internet üzerinde olayı tartışmaya devam ediyor. Bir iddiaya göre, Anonymous bu saldırıyı gerçekten planladı ve duyuru yaptı. Bu duyuru sonucunda yeterli kişi bulamayınca, saldırıdan vazgeçti. Bu iddiayı sunanların dayanağı, Anonymous açıklamasının son gün yapılmış olması.
Diğer yandan Anonymous, bir araya gelmiş ve pek çok olumsuzluğu, hükümetlerin kapalı kapılar arkasında yaptığı ve halka yararı olduğu tartışmalı düzenlemeleri protesto eden bir grup. Ancak bu grup, Wikileaks örneğinde olduğu gibi, kanunlarla baskı altına alınıyor. Bu nedenle de ortaya çıkmamayı ve bir yeraltı örgütü olarak kalmayı tercih ediyorlar.
İşte bu grup karekteri de bir yandan, yönetilmesi zor bir durum. Çünkü kendi açıklamalarında da görüldüğü üzere, bir grup açıklama yapmış ve diğer gruplar onlara saygı duymuş olabilirler.
Ya da Anonymous tarafından düzenlenmiş gibi sunulan operasyonlarda, katılanları tespit için hükümetler taktik kullanmış olabilirler.
Sonuç olarak, Anonymous 31 martta saldırmadı. Saldırılar varsa da kısmi kaldı.
31 mart 2012 saldırısı, şubat ayında 13 kök sunucuya (internet alan adlarını sunan sunucular) yapılacak bir toptan saldırı ve böylece internetin toptan durdurulması şeklinde anons edilmişti[2]. Saldırı nedeni, 6’sı Lulzsec’in önemli üyeleri olmak üzere, 25 Anonymous üyesinin tutuklanmış olması, Megaupload’un kapatılması ve SOPA, PIPA, ACTA konusundaki gelişmeler olarak verilmişti.
[1] Merak eden okuyucularımız için açıklamanın ingilzce orjinalini de sunuyoruz;
Citizens of the Internet. We are Anonymous.
It has come to the collective’s attention that there have been threats made by Anonymous to “shut down the internet”. These threats are NOT those of the collective as a whole!
Be aware that Anonymous itself is an idea. Everyone has the right to an idea. Because of this, anyone can use the name ‘Anonymous’. An attack on internet service providers may possibly be by Anonymous, but not the collective as a whole.
There’s also quite a possibility that the government may be behind the threats as an effort to push stricter internet laws. Remember, the government has conducted false flag operations in the past.
Or, this can simply be a ploy to discredit Anonymous in the eyes of the public.
The collective uses the internet to operate and plan ops. Therefore they have no reason to attack internet service providers. In the end, it would hurt more innocent people than corrupt government officials, and that’s never the goal of the collective.
There’s no justice in harming the innocent and there’s no excuse for it!
Governments have used our differences to keep us arguing and fighting each other so that we overlook what really matters. Our choices are simple, we can either learn to accept each other for who we are, or die divided by relatively insignificant issues.
Pointless bickering isn’t going to get us anywhere and that’s exactly what the corrupt individuals in our various governments want.
THIS IS A MESSAGE TO THOSE WHO DEPEND ON THE INTERNET.
We are Anonymous.
We will not shut down the Internet on March 31st of this year. We will not be affiliated henceforth with false information targeting our collective. This, blackout, is only a ploy to make Anonymous look unreliable in the eyes of the public. Do not trust mainstream media. Even if, in an unfortunate disconnection of the internet takes place tomorrow, know that the collective does not agree with this. We do not believe in censorship. We do believe that this is could be a false-flag operation created by the United States government.
And we will not take the blame for it.
We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Expect us.
[2] En Büyük Saldırı Anons Edildi; Anonymous 31 Mart’ta Tüm Dünyanın İnternetini Kesmeyi Planlıyor



Kaynak : 