Londra Polisi, bilişim sistemlerinin hacklendiği iddialarını yalanladı. Birkaç gün önce Londra Polisi’ne ait Anti Terör Telefon Hattı’yla (Anti-Terrorist Hotline) yapılan bazı telefon görüşmelerine ait kayıtlar internete sızdırılmıştı. Londra Polisi bu olayla ilgili bir soruşturma yürüttüklerini ve bilişim sistemlerinin hack edildiğine dair bir kanıt bulamadıklarını açıklamakta.
Londra Polisi’nin iddialarına göre, söz konusu olayda kötü amaçlı kişiler Anti Terör Hattı’nı arayarak sahte ihbarlarda bulunmuşlar. Polise göre bu kişiler, bir yandan da emniyet güçleriyle yaptıkları telefon konuşmasını kaydetmişler ve sonra da bu görüşmeleri internete sızdırmışlar. Londra Polisi, yaptığı yazılı açıklamada Anti Terör Hattı’nın veya polise ait herhangi bir bilişim sisteminin hacklenmediğini ve şu anda tam kapasiteyle çalışır durumda olduğunu duyurmakta. Yapılan açıklamaya göre söz konusu kandırmaca ise yine polise bağlı olan e-Crime (elektronik suçlar birimi) tarafından incelenmekte.
Söz konusu soruşturma, TeamPoison adlı bir hacker grubu tarafından YouTube’de yayınlanan bir telefon kaydı ile başlamıştı. Daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Facebook sayfasına da saldıran TeamPoison, yayınladıkları kaydı Londra Polisi’nin bilişim sistemlerine sızarak ele geçirdiklerini duyurmuştu. TeamPoison grubu üyelerinin Sky News’e verdikleri iddia edilen bir demeçte Anti Terör Hattı’nı hacklemenin son derece basit bir iş olduğu ve istenildiği takdirde tüm telefon görüşmelerinin rahatlıkla dinlenebileceği ileri sürülmekteydi.
Londra Polisi’nin söz konusu olayla ilgili 2 tutuklama gerçekleştirdiği ve 16 ve 17 yaşındaki iki gencin West Midlands bölgesinde göz altına alındıkları haberi verilmekte. Her iki gencin de bilişim suçları polisi tarafından sorgulanacakları açıklanıyor. TeamPoison grubunun, yayınladıkları kayıt dışında, yazdıkları bir script ile Anti Terör Hattı’nı 24 saat durmaksızın arayan bir sistem geliştirdikleri ve bu sayede servisi işlemez hale getirmeye çalıştıkları rapor ediliyor.



Kaynak : 