Bir süre önce Türkiye’deki kamu kurumlarının internet sitelerine siber saldırı düzenleyeceğini duyuran Anonymous bünyesinde hareket eden hackerlar, saat 20.00 sıralarında Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki web sitelerine dDos saldırıları gerçekleştirdi.
Saldırıya hedef olan siteler arasında TBMM’ye ait www.meclis.gov.tr, Adalet Bakanlığı’na ait www.adalet.gov.tr, İçişleri Bakanlığı’na ait www.icisleri.gov.tr, Dışişleri Bakanlığı’na ait www.mfa.gov.tr, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait www.egm.gov.tr ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na ait www.hsyk.gov.tr dahil 20 kadar web sitesi bulunduğu açıklandı.
Ancak aynı anda TTnet’in networküne Phorm sistemleri ile ilgili değişiklikler yapması, 2 olayın birlikte zannedilmesine neden oldu.
Siber saldırıya karşı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı bünyesindeki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) görev yapan uzman ekibin, kamu kurumlarıyla organize hareket ederek savunma görevini üstlendiği açıklandı. TİB bünyesinde bir süre önce siber tehditlere karşı kurulan Teknik İşletme Daire Başkanlığı da siber savunmada aktif rol üstlendi.



Kaynak : 