Tüketici elektroniği zinciri Darty Türkiye, operasyonlarını İtalya’daki merkeze devrediyor. Darty’den turk-internet.com’a yapılan açıklamada bu gelişmenin grup şirketleri içinde İtalya için alınan bir karar olduğu ifade edildi. Darty, alınan kararın Türkiye operasyonları adına yaratacağı bir etkinin söz konusu olmadığını, Kesa’nın Türkiye yatırımlarına devam edeceği belirtildi.
Yapılan değişiklik çerçevesinde Darty’nin, İtalya’daki faaliyetleri İtalyan DSP Grubu’na devrediyor. Darty, anlaşmanın parcası olarak DPS Grubu’na 3 milyon avro ödeyecek. Anlaşma çerçevesinde Darty’nin İtalya’daki 20 mağazası DSP Grubu’na geçecek. Darty İtalya’nın, birinci çeyrek dönemi sonunda 56 milyon avro zarar kaydettiği duyurulmuştu.
Darty, geçtiğimiz Ağustos ayında da operasyonlarının rakibi Teknosa’ya devredileceği yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaparak böyle bir durumun söz konusu olmadığını duyurmuştu. (1) Olay, Teknosa’nın, “Sektörde konsolidasyon bekliyoruz. Satın almalarla da büyümek stratejimizin bir parçası” şeklinde açıklama yapmasının hemen ardından bir satın alma konusunda danışmanlık anlaşması yaptığı haberi ile gündeme gelmişti.
Darty’nin o günlerde yaptığı açıklamada: “DARTY’nin bağlı bulunduğu Kesa Electrical PLC de (DARTY Group) Türkiye’nin ve DARTY Türkiye’nin büyümesine inanmaktadır ve kesinlikle satma fikirlerinin olmadığını vurgulamaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere DARTY’nin Türkiye’de yoluna başarılı ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek devam etmekten başka bir düşüncesi bulunmamaktadır….Haziran ayında Bodrum’da bu yılki 4. ve toplamda 28. mağazasını açan DARTY, Eylül ayında da Bursa mağazasını açarak büyümesini sürdürecektir” ifadelerine yer vermişti.
Fransız perakende elektronik zinciri Darty’nin, Türkiye dışında halen Fransa, İsviçre, İngiltere, İtalya, İspanya ve İsviçre’de mağazaları bulunuyor. Şirketin toplamda 11 bini aşkın personeli bulunuyor. Türkiye’de 2006 yılında operasyonlarına başlayan Darty’nin toplam 29 mağazası bulunuyor.
(1) Darty Açıklama Yayınlayarak Teknosa Söylentilerini Yalanladı




Kaynak : 