Uzunca bir süre satış opsiyonunu gündemine alan ancak daha sonra satış planından vazgeçen BlackBerry, üst yönetiminde ciddi değişiklikler gerçekleştirdi. BlackBerry CEO’su Thorsten Heins’ın görevden ayrılmasından sonra [1], şimdi de Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO), Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) ve Finanstan Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı (CFO) görevlerinden ayrıldılar. Bu gelişmenin BlackBerry üzerinde nasıl bir etki yaratacağıysa henüz net değil.
BlackBerry’deki üst yönetim değişikliği bugün resmi olarak açıklanırken, finanstan sorumlu yöneticinin isminin belli olduğu, ancak pazarlamadan sorumlu yönetici ile operasyondan sorumlu yönetici koltuklarının boş kalacağı söyleniyor. Bu 2 pozisyonun bir sonraki çeyrek açıklamasına dek doldurulmayacağı ve şirket içinde yapısal bir değişikliğe gidileceği de konuşuluyor. Analistler, firmadan ayrılan 3 yöneticinin de BlackBerry’nin son dönemdeki başarısız operasyonlarında önemli bir pay sahibi oldukları ve görevden ayrılmalarının firma adına önemli bir hamle olduğunu ileri sürüyorlar.
Buna karşın, BlakcBerry’de görevinden ayrılan CEO Thorsten Heins’ın yerine kimin geçeceğinin hala net olmaması ve geçici CEO olarak atanan John S. Chen’in şimdi üst yönetim kadrosunu hızla değiştirmesi eleştiri konusu. Yatırımcılar ise şimdilik bekle gör politikası izliyorlar zira yapılan yönetim değişiklikleri BlackBerry’nin borsadaki hisseleri üzerinde ciddi bir etki yaratmadı. Temmuz ayı sonunda 15 $ seviyesinden işlem gören BlackBerry hisseleri şimdi 6,2 $ seviyesinde işlem görüyor. Bundan sonraki hamlenin ne olacağı ise merak konusu zira BlackBerry, satış opsiyonunundan vazgeçmiş durumda ve şirketin yeniden toparlanıp toparlanamayacağı tam bir muamma.
[1]-BlackBerry, Satış Senaryosounun Gerçekleşmeyeceğini Duyururken Firma’da CEO Değişimi Gerçekleşti



Kaynak : 