Çukurova Holding, basında son bir kaç gündür yer alan haberler üzerine, bugün borsaya bir açıklama yaptı. Açıklamada, Turkcell’deki dolaylı hisselerine ilişkin Privy Council’de görülen davanın sonucu olarak diğer hissedar Rus Alfa Grubu’na yapması gereken ödemenin finansmanı konusunda ilgili kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiğini ve netleştiğinde bilgilendirme yapılacağını belirtildi.
Geçtiğimiz hafta 5.ci defadır Genel Kurulu’nu toplayamayan Turkcell’de ortaklar arasındaki çekişmeler, 24 hazirana kadar Çukurova Grubunun 1,6 milyar $ bularak, Altimo’da rehin kalan % 13,8 hisseyi geri alıp, alamamasına bağlı olarak yeni bir safhaya girecek.
Ancak bu süreçle ilgili olarak çok çeşitli spekülasyonlar var. Turkcell’in ortağı Altimo’nun bağlı olduğu Rus Alfa Grubu da, 2 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, Çukurova Holding’in Turkcell’de sahiplik sorunu bulunan paylarını geri alması durumunda şirketteki çıkmazın devam edebileceğini duyurmuştu.



Kaynak : 