2013 başında Yusuf Yıldırım tarafından kurulan İncir.com, 1 milyon $ tutarında yeni bir yatırım aldı. Daha önceki yatırımcılar arasında bulunan Cem Tüfekçi, Hasan Aslanoba ve Kaan Karamancı yeni turda da yer alırken, bu yatırımla birlikte İncir.com’un aldığı toplam yatırım 5 milyon TL’ye ulaştı. Yıldırım yeni yatırımın tamamen operasyonel hizmetlere yönlendirileceğini açıkladı.
İncir.com, geçen yıl Hasan Aslanoba’dan aldığı yatırımla iş modelini tamamen network marketing’e dönüştürmüştü. Yıldırım, dijital pazarlama çalışmalarının kendi iş modelinde verimli olmadığını belirtmiş ve müşteriye internet yerine kişiler aracılığıyla offline dünyada ulaşmanın daha verimli olduğuna işaret etmişti.
İncir.com’da mağaza açan tüccarlar, sadece kendi sattığı ürünlerden değil aynı zamanda kendi altında olarak, sisteme kazandırdığı mağazaların yaptığı satışlardan da gelir elde ediyor. Önceleri web sitesinden başvuru alarak mağaza açmaya olanak tanıyan incir.com, artık sadece referansla gelenlere mağaza açma izni veriyor. Böylece referansla her yeni gelen kişinin yaptığı satıştan referansa sahip olan kişi de gelir elde ediyor.
İncir.com, ilk 6 ayda mağazaların kazançlarını gösteren tabloyu da kullanıcıların ilgisine sundu. Sağ üst köşede bunu görebilirsiniz.



Kaynak : 