Elektronik imza üretimi rekora koşuyor. E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, Türkiye’de e-imza üretiminin 2015’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65,8 oranında artış kaydederek 837 bin 794’ten 1 milyon 389 bin 124’e ulaştığını söyledi. BTK’nın Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcı (ESHS ) olarak yetki verdiği kurumlar arasında yer alan E-Tuğra’nın Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine katkıda bulunduğunu belirten Arkcı;
“e-devlet uygulamalarına erişim için zorunlu olan e-imzanın üretiminde süreci hızlandırdık. Türkiye genelindeki 40’ı aşkın üretim merkezlerimizden yarım günde e-imza üretimi geçekleştiriyoruz”
dedi. E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, Türkiye’nin e-imza üretiminde bir rekoru gerçekleştirdiğini söyledi. Bu yılın ilk çeyreğinde elektronik imza üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 66 oranında bir artış kaydedildiğine dikkat çeken Arkcı şunları söyledi:
“Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın üç aylık pazar verileri raporuna baktığımızda Türkiye’de 2015 yılının ilk üç ayında üretilen e-imza sayısının 1 milyon 389 bin 124 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Aynı dönemde mobil imza sayısı yüzde 21 artışla 366 bin 599 oldu. Yılın ilk çeyreğindeki toplam e-imza ve mobil imza üretimi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 oranında artarak 1 milyon 755 bin 723’e ulaştı. Bu rakamlar Türkiye’nin e-dönüşüm uygulamalarına hızlı bir şekilde adapte olduğunu gösteriyor.”
E-Tuğra EBG A.Ş. Kurumsal Satış ve Pazarlama Yöneticisi Zeliha Arkcı, önümüzdeki dönemde ülkedeki tüm ekonomik birimlerin MERSİS’e dahil edileceği dikkate alındığında, 2015’in ikinci çeyreğinde de e-imza üretiminde rekor sayılara varılacağını öngördüklerini belirtti.



Kaynak : 