Yapılan duyuruya göre tesisi alan Endicott Interconnect Technologies, Inc., yeni bir şirket. 100 M $’lık yatırım yapacak ve IBM’in 4.1 Milyon feet karelik Endicott Kampüsünün tamamını alacak.
Bu anlaşma sonucunda, IBM’in ilk fabrikasının kurulduğu yer olan Endicott şehrinden, IBM’in Interconnect ürünleri operasyonunda çalışan yaklaşık 2000 kişi Endicott Interconnect Technologies şirketine geçecek ve işlerini kaybetmemiş olacaklar. New York Valisi Pataki; “Ekonomik durgunluk, özellikle global elektronik pazarı kötü etkiledi. Ama bu anlaşma New York’luların zorlukları nasıl fırsata dönüştürdüklerinin bir ifadesidir.” dedi.
Big Blue sitenin hemen hemen yarısı gibi olan 1.4 Milyon feet karelik alanın kullanımı için 10 yıllık bir kira (lease) anlaşması yapacak.
IBM Endicott sitesi yöneticisi Diana J. Bendz, bu anlaşmanın IBM’in 4 Haziranda duyurduğu mikroelektronik işinin yeniden yapılanmasının bir devamı olduğunu belirtti. Duyurunun yapıldığı gün bölümden 1500 kişi işten çıkarılmış ve kaynakların bundan sonra standart ürünler, ASIC ve uç ürünlere odaklanacağını bildirilmişti.
Bendz “Bu anlaşma, hem satın alan firma, hem çalışanlar ve hem de yerel toplum için iyi bir anlaşma. İşten çıkarmalar olmayacak. Satın alan firma aynı konuda çalışmaya devam edecek” dedi.
IBM de EIT’in müşterisi olmayı planlıyor.
Anlaşmanın bir parçası olarak, yeni oluşan teknoloji grubu 5 M $’lık hükümet programına başvuracak.
IBM yetkilileri bugün, başka bir masraf kısma operasyonu olarak Kaliforniya’daki Mylex Business Birimini de, LSI Logic firmasına satacaklarını açıkladılar. Bu işlem gerçekleştiğinde, LSI Logic Veri Depolama Sistemleri ve LSI Logic’nin Veri Depolama Bileşenleri Grubu Mylex’in RAID (Redundant Array of Independent Disks) kontrolleri, altsistemler, donanım ve yazılım işinin tamamına sahip olacak.



Kaynak : 