web analytics
Perşembe, Haziran 4, 2026
No Result
View All Result
  • Giriş
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM Mobil Haberleşme Teknolojileri 3G / 4G / 5G Gelişmeleri

Vodafone 4.5G için Yerli Üretime Yönelik Kobi Seferberliği İlan Etti

Vodafone, 4.5G yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek KOBİ’lerle işbirliği yapmak üzere “seferberlik” başlattı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ev sahipliğinde gerçekleşen, “2023 Hedeflerine Doğru: Dijital Dönüşüm İçin Yerli Yatırım Gücü- KOBİ Seferberliği” ile tüm Türkiye’yi kapsayacak geniş bir ekosistem oluşturulması hedefleniyor. Ekosisteme dahil olacak Türkiye’de üretim yapan KOBİ’lerin Vodafone’un global gücünü kullanarak dünyaya açılması da hedefler arasında bulunuyor.

Türk-İnternet Haber Merkezi-Türk-İnternet Haber Merkezi
18 Ocak 2017
-3G / 4G / 5G Gelişmeleri
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Vodafone, dijital dönüşüm için yerli yatırım gücünü harekete geçirecek bir girişim başlattı. Nisan ayında birinci yılını dolduracak 4.5G teknolojisinde yerli üretimin desteklenmesi için harekete geçen Vodafone, 4.5G yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek Türkiye’de üretim yapan KOBİ’lerle etkin iletişim kurmak ve işbirliği yapmak üzere seferberlik başlattı. 4.5G yerli yatırımlarını KOBİ’ler ile el ele vererek artırmak isteyen Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) desteğiyle hayata geçirdiği KOBİ seferberliği ile tüm Türkiye’yi kapsayacak geniş bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Vodafone ayrıca, ekosisteme dahil olan yerli KOBİ’leri diğer Vodafone ülkelerine de satış yapabilir hale getirerek dünyaya açmayı planlıyor.

Vodafone’un “2023 Hedeflerine Doğru: Dijital Dönüşüm İçin Yerli Yatırım Gücü” sloganıyla başlattığı KOBİ Seferberliği, 100’e yakın KOBİ temsilcisinin katılımıyla BTK İstanbul Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

BTK Başkanı Sayan: “Zamanın Ruhunu Anlamalıyız”

“Dijital Dönüşüm için Yerli Yatırım Gücü” başlıklı bu organizasyonun, KOBİ’lerimiz için önemli bir sinerji oluşturacağını ifade eden BTK Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, şunları söyledi:


    “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak, 3G mobil teknolojiler yetkilendirmesinden başlayarak ve artırmak suretiyle 4.5G IMT Advanced yetkilendirmesinde de devam ettirerek işletmecilere, ülkeye en üst seviyede katkı sunabilmesi için çok önemli koşullar getirdik. Bu koşulların zaman içinde ne kadar isabetli olduğunu hep birlikte gözlemledik. Ar-Ge’ye ayrılan kaynakların ve faaliyetlerinin, Ar-Ge merkezlerinin ve Ar-Ge mühendisi istihdamının artırılması bu koşullar sonucu ortaya çıkan bir durumdur ve çok sevindiricidir. Operatörler ülkemize daha fazla ekonomik ve sosyal katkıda bulunmak amacıyla Ar-Ge, istihdam, yerli tedarik konularında getirilen koşullara ilişkin önemli çalışmalar yaptılar. Vodafone’un, 4.5G teknolojisi ile KOBİ’leri bir araya getirme ve 2023 hedefleri doğrultusunda bu birlikteliği analiz etme yönünde yaptığı çalışmaları destekliyoruz, kendilerini kutluyoruz. Sorunları tespit etmek ve masaya yatırmak, çözümlere ulaşmanın birinci şartı olduğundan fikir ve önerilerimizi paylaşarak ülkemiz ve sektörümüz için en iyisine ulaşma hedefine bu toplantıyla bir adım daha yaklaşacağımızı umuyorum. Bu gün artık dünyanın anladığı bir husus var, üretmeden uzun süreli olarak ekonomilerin güçlü kalması mümkün değildir. Bunun için, Endüstri 4.0 üzerinde yoğun çalışmalar yapıyorlar. Burada artık geç kalmak gibi bir lüksümüz olmadığını düşünüyorum. Geç kalmak, arkadan gelmek, artık geldiğimiz aşama itibarıyla durağanlaşmak anlamına gelmeyecektir. Oyunun dışında kalmak anlamına gelecektir. Biz artık başkasının eline bakacak, onların yaptığı ile yetinecek bir ülke değiliz. Anadolu’da bir deyiş vardır: “Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez.” Binlerce yıldan beri üzerinde oluşturduğu değerlerle dünyaya yön veren medeniyetimizin takipçisi olacaksak ve başa güreşiyorsak yapmamız gereken bu. Nesnelerin interneti çağında dünya bu dijitalleşmeye anlam katacak, yön verecek bir felsefe, bir anlayış arıyor. Bu anlayışa sahip köklerimizden tekrar yeşererek dünyaya yön verme zamanımızın geldiğini düşünüyorum. Medeniyetimiz bundan 800 yıl önce İbn-i Arabi ile varlıkların iletişim dilini anlatırken bugün başka bir boyutta nesnelerin interneti kavramı ile ilerliyoruz. O halde kendi felsefemizle ruhlanıp çok çalışarak dijital dünyaya dokumuzu taşımalıyız.”


Hasan Süel: “Sürdürülebilir bir yerli KOBİ ekosistemi için harekete geçtik”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için dijitalleşmeye odaklanması gerektiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise şöyle konuştu:


    “Hükümetimizin 2023 yılı için belirlediği hedef bilişim sektör hacmine ulaşabilmek için sektörü sadece Türkiye içinde değil, aynı zamanda diğer ülkelere hizmet verebilecek bir ‘bilişim üssü’ olarak konumlandırmak gerekiyor. Vodafone olarak, yatırımlarımızda yerli üretimi desteklemeye önem veriyor ve ülkece üretim gücümüzle dünyaya örnek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, devletimizin yerli ürün ekosistemini geliştirmeye ve yerlilik oranı daha yüksek bir haberleşme sektörü yaratmaya yönelik adımlarını destekliyoruz. Bugün burada başlattığımız seferberlik ile de 4.5G yatırımlarımızda tedarik zincirimize katılabilecek Türkiye’de üretim yapan KOBİ’lerle etkin iletişim kurmak ve işbirliği yapmak, onların potansiyellerini hayata geçirmek ve bu potansiyeli yurtdışına da taşımak istiyoruz. Bir memleket meselesi olarak gördüğümüz KOBİ seferberliği ile 4.5G yerli yatırımlarımızı KOBİ’ler ile el ele vererek artırmak istiyoruz. Bu seferberlikle sürdürülebilir bir yerli KOBİ ekosistemi yaratmayı hedefliyoruz.”


Ekosisteme katılmak için 3 kritere bakılacak

Vodafone’un öncülüğünde oluşturulacak yerli KOBİ ekosistemine katılmak için üç temel kriteri karşılamak gerekiyor. Buna göre, ilk şart KOBİ olmak. KOBİ, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 40 milyon Türk Lirası’nı aşmayan ekonomik girişim olarak tanımlanıyor. İkinci etapta, işletmecilerin 4.5G Yetki Belgelerinde yer alan yükümlülükler nedeniyle firmalardan ürün/sistem geliştirdiğini göstermeleri bekleniyor. Bunun için kullanılabilecek belgeler arasında, mevcutta üretimi ve satışı yapılan ürünler, Faydalı Model Belgesi, Patent Belgesi, TÜBİTAK Proje Destek Yazısı, üniversitelerin ilgili bölümlerinden proje onay belgesi, üniversitelerin AR-GE alanlarında faaliyet göstermek için onay/uygunluk belgesi yer alıyor. Son olarak, Ticaret Sicil Gazetesi’nde işletmeye ilişkin “Amaç ve Konu” bölümünde ürün/sistem geliştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden bir ibare olması talep ediliyor.

Yerli Malı Belgesi tercih sebebi olacak

Vodafone, 4.5G yatırımları için KOBİ’lerden “Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel Destek Sistemleri”, “RF Cihazları, Tekrarlayıcı, Anten”, “RF Sarf Malzemeleri”, “Enerji Altyapı Ekipmanları” ve “Santral Ekipmanları” olmak üzere 5 kategoride temin edecek. Ürünlerin Yerli Malı Belgesi’ne sahip olması tercih sebebi olacak. TSE Belgesi, İmalatçı Belgesi, Sanayi Sicil Belgesi, Yerli Üretim Belgesi gibi belgeler ise Yerli Malı Belgesi olarak kabul edilmeyecek.

Toplantı sonrasında Hasan Süel ile yaptığımız kısa söyleşiyi aşağıda izleyebilirsiniz.

Etiketler: Haber

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Türk-İnternet Haber Merkezi

Türk-İnternet Haber Merkezi

Turk-internet.com Haber Merkezi Türk Internet Endüstrisi Portalı, turk-internet.com, 1 Eylül 2000’de resmi yayına geçerek, iş ve Internet dünyası profesyonelleriyle buluşmuştur. Editör icin [email protected] ya da [email protected].

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • İran, ABD’ye Çok Uçak Kaybettirmiş ve Amerikalılar Çin ile Gelecekteki Savaş Konusunda Endişeli
  • Papa Leo XIV, Yapay Zeka Hakkında Çığır Açan Bir Genelge Yayınladı ve İnsanlığı “Dijital Tekel’e” Karşı Uyardı
  • ABD, Çin ile Teknoloji Yarışı Yoğunlaşırken Büyük Bir Kuantum Teknolojisi Yatırım Hamlesi Başlattı
  • OSIRIS AI, Palantir’in Vizyonuna Meydan Okuyan Bir Rakip mi?
  • SpaceX ve OpenAI Halka Arza Hazırlanıyor, Ancak Piyasa Karışık Sinyaller Veriyor

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

İNTERNET HIZI

Türkiye'nin İnternet Hızlarını Dünya ile KarşılaştırmakKaynak : https://www.speedtest.net/global-index#mobile
Facebook Twitter LinkedIn

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • ICANN, Yeterince Temsil Edilmeyen Toplulukları Yeni gTLD Başvuru Destek Programı İle Güçlendiriyor için Tolga Kaprol
  • BTK, Yabancı e-SIM Firmalarını Engelledi için Bulent SEN
  • Sahibinden.com Domain’inin Güncellenmesi Unutulmuş için Tolga Kaprol
  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.