İçişleri Bakanlığıne bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, bilişim ve siber suçlarla mücadele için 500 beyaz hacker ile sözleşme imzaladı. 19 Nisan’da açılan ‘Adli bilişim incelemeleri ve siber suç analizlerinde geçici olarak çalıştırılacak 500 teknik personel temini’ isimli ihale ile, 2020 yılı sonuna kadar ‘siber suçlar ve adli bilişim analizlerinde’ çalıştırılacak personel için firmalarla hizmet alımı sözleşmesi imzalandı. Taşeron çalışanlar, ilgili düzenleme Meclis’te kabul edilirse kadroya alınabilecek.
Başta terör olmak üzere, suç örgütlerinin 11 farklı suça ilişkin sanal ortamdaki iletişim, örgütlenme ve propaganda faaliyetlerini mercek altına alan İçişleri Bakanlığının, 15 Temmuz darbe girişiminden önce yıllık 40 bin olan dijital materyalleri inceleme kapasitesini, 10 katın üzerinde artırarak yıllık 420 bine yükselttiği raporlanıyor. İçişleri Bakanlığı’nın yeni hedefi, sanal ortamda materyal inceleme sayısını yıllık bir milyona çıkarmak.
Bu kapsamda uzman kadrosunu genişleten İçişleri Bakanlığı, ‘hacker düzeyinde internet birikimine sahip’ olduğu belirtilen 500 kişiyile sözleşme imzaladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapacak olan beyaz hackerlar, terör ve suç örgütleri ile fuhuş, sanal kumar ve çocuk istismarcılarını sanal ortamda takip edecekler.
İnternet üzerinden mücadele edilen bir diğer konu ise yasa dışı bahis oyunları. Onlarca kişinin dolandırıldığı uygulama için İçişleri ekipleri, MASAK ekipleri ile ortaklaşa çalışıyor. Sanal dünya üzerinden para trafikleri yakından takip ediliyor. Yine devlet büyüklerine hakaret, Türk halkına ve dini değerlere hakaret gibi eylemler de bu ekiplerin takibinde olacak ve sosyal medya ile video paylaşım siteleri üzerinden bu tür eylemler takip edilecek..



Kaynak : 