Rekabet Kurulu, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kalyon Havacılık ve İnşaat AŞ arasında CMLKK Bilişim Teknolojileri Hizmetleri AŞ’nin kurulmasına yönelik olarak imzalanan sözleşmeye işletme süresi (25 yıl) boyunca bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı.
CMLKK, Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından % 20’şer payla kurulan IGA İstanbul’daki 3cü havalimanını inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kuruldu. İstanbul’un kuzeyinde 76,5 milyon metrekarelik alanda yükselen inşaat tamamlandığında İstanbul Yeni Havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle 300’den fazla destinasyona uçuş imkanı sunacak.
Konu hakkında Twitter’da geçen bir mesaj gurubu şöyle;
Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat, Limak İnşaat, Kolin İnşaat ile Kalyon İnşaat arasında CMLKK Bilişim Teknolojileri Hizmetleri AŞ’yi kurmuş. İhale almadıkları bir Bilişim sektörü kalmıştı. Orada da artık hayat kalmadı. https://t.co/yFawFz3J95
— Alphan Manas (@alphanmanas) July 6, 2018



Kaynak : 