NASA tarafından 30 Mayıs ve 12 Haziran’da fırlatılması planlanan ve Mars’ta önemli jeolojik araştırmalar yapacak olan iki Rover uzay aracının dünyaya göndereceği bilgiler bir portalda toplanacak. Ortak Bilgi Portalı adı verilen bu portal, gönderilen bilgilerin NASA uzmanlarınca incelenmesine olanak sağlayacak. Bu kritik görevi üstlenecek olan portalın altyapısında, BEA Systems tarafından üretilen Weblogic platformu kullanılacak.
Dünyanın önde gelen uygulama altyapısı yazılımları üreticisi BEA Systems’ın Weblogic platformu üzerinde kurulacak portal, 2 farklı uzay aracının ileteceği bilgilerin bir havuzda toplanmasını ve sayısı 300’ü bulacağı tahmin edilen bilim adamı ve araştırmacıların bu bilgilere kolayca ulaşmasını sağlayacak. Bilim adamları ve araştırmacılar, analiz ettikleri bilgileri portal üzerinden birbirlerine de göndererek fikir alışverişlerinde bulunabilecek.
Rover uzay araçlarının Mars’a Ocak 2004’te varmaları bekleniyor. BEA Systems Türkiye’de eSolutions tarafından temsil ediliyor.
www.bea.com
Fortune Global 500 şirketleri dahil dünya çapında 13.000’i aşkın müşterisi olan BEA Systems, e-iş altyapıları için kurumsal platform sağlamaktadır. BEA ve WebLogic markası, e-işin güvenilir isimleri arasındadır. BEA’in ödül sahibi BEA WebLogic E-Business Platform adlı ürün ailesi ile yapılandırılan işler, yüksek oranda ölçeklendirilebilme ve yeni hizmetleri pazara hızla sunabilme olanağına sahiptir. BEA’in kurumsal platformu Weblogic, gelişim ve kârlılıkta hızlı artışın yanı sıra, geleceğe hazırlıklı bir ortam sunmakta ve 2100’ün üzerinde sistem entegratörü, bağımsız yazılım üreticisi ve uygulama servis sağlayıcısı tarafından kullanılmaktadır. Merkezi San Jose California’da olan BEA Systems’ın, 30 ülkede 93 ofisi vardır.”



Kaynak : 