25 – 26 Mart 2003 tarihlerinde Swiss Otel de yapılacak Sacis Expo 2003, Bilişim Sistemlerinin Güvenlik, Denetim ve Kontrolü Konferans ve Fuarı, bilişim teknolojileri güvenliği uzmanlarını, sektörün önde gelen kurumları ve ürünlerini, akademisyenler ve ‘Hacker’ ları biraraya getiriyor. Workshop ve paneller ile zenginleştirilen içerikle, alanında dünyanın önde gelen isimlerini İstanbul’da buluşturan Sacis Expo 2003 kapsamında yeralacak Fred COHEN’in ‘Deception for Information Protection’oturumu Canlı Video Konferans bağlantısıyla Tandenberg Türkiye Distribütörü Oytelnet tarafından gerçekleştirecek.
Geçen yıl da aynı konferans’ta Amerika dışına çıkması FBI tarafından yasaklanmış olan ünlü “hacker” Kevin Mitnick’in Basın toplantısı Oytelnet’in sağladığı Videokonferans ortamında gerçeklestirilmiş ve çok yankı uyandırmıştı.
Bütünü ile Oytelnet tarafından sağlanan Video Konferans alt yapısı ve uygulaması ile konferansa katılacak olan Fred COHEN’in Oturumu, aldatma ve hilenin genel yapısından ve kısaca doğada, savaşta ya da son beş yıl içerisinde bilişim sistemlerinin, savunma sistemlerinde nasıl kullanıldığından bahsedilerek başlayacak. Son dönemde bilgisayar ağı koruması alanındaki aldatma kullanımı hakkında gelişmiş ve araştırılmış etkin teknolojilerin tartışılacağı bölümün ardından modern araçlar, özellikleri, limitleri ve karşı aldatma konuları gözden geçirilecek
Oytelnet hakkında:
1998 yılından bu yana internet üzerinden katma değerli iletişim hizmetleri vermektedir ve Video Konferans Sistemlerinde bir dünya markası olan Tandberg’in Türkiye Tek Distribütörüdür ve 60’dan fazla ülkeye satış ve satış sonrası destek veren Tandberg’in Türkiye’de ki desteğini üstlenmiştir.
Fred COHEN Hakkında
Fred COHEN en çok bilgisayar virüslerine karşı geliştirdiği savunma teknikleri ile biliniyor. Bilgi güvencesi problemini tanımlayan ekibin başında bulunan ve bilgi korumasına karşı oluşturulan aldatma ve hile teknikleriyle ilgili araştırmalar yapan Cohen’in güvenlik alanlarındaki uzmanlığı tüm bunların ötesine uzanıyor.
1970’li yıllarda ses, görüntü ve veri taşıyan dijital ağlar için protokoller geliştirmiş, kişisel dijital para sistemleri için elektronik ‘CashWatch’ protipini oluşturmuştur. 1980’ li yıllarda güvenli işletim sistemleri için bütünlük doğrulama sistemleri geliştirmiş ve pek çok dev şirkete danışmanlık yapmıştır.
Dünya çapında verdiği eğitimlerle onbinden fazla kişiyi eğitmiş olan Cohen, 1989 yılında bütünlük doğrulama konusunda yaptığı çalışmalarla 1989 yılında Uluslararası Bilişim Güvenliği Ödülünü kazanmıştır.1990’lı yıllardan itibaren denetim teknik ve sistemleri, güvenli internet sunucuları, koruyucu bilgi savaşı teknik ve sistemleri ile bilgi koruma sistemlerini aldatan ilk sistemler üzerine yaptığı çalışmaları sürdürmüş ve şu anda dünya üzerinde mevcut olan bilgisayarların dörtte üçünün korunması için kullanılan sistemleri gerçekleştirmiştir.



Kaynak : 