Dünyanın ilk tablet PC üreticilerinden Acer, bu yılın ikinci çeyreğinde 14.1 inç ekrana sahip yeni Tablet PC modelini pazara sunacağını duyurdu. 14.1 inç ekran fiyatlarının 12.1 inç ekran fiyatlarına yaklaşması nedeniyle 12.1 inç ekranlı Tablet PC çıkarmama kararı alan şirket, yılın ikinci çeyreğinden itibaren halen satışta olan 10.4 inç ekrana sahip TravelMate C100 modelinin yanı sıra 14.1 inç ekranlı tablet PC’sini de satmaya başlayacak.
Geçen yıl pazara sunulan Acer’ın Tablet PC’si TravelMate C100, yıl içinde dünya genelinde yaklaşık 35 bin adetlik bir satış rakamına ulaştı. Acer, bu yıl 300 bin adet Tablet PC’yi pazara sunmayı planlıyor. Bunların 200 bin adedinin değiştirilebilir ekran tipinde, 100-150 bin adedinin ise el yazısı tableti ya da üreticilerin açıklayacakları yeni biçimlerde olacağı belirtiliyor. Pazar araştırma şirketi IDC, bu yıl pazara 2 milyon Tablet PC’nin sürüleceğini tahmin ediyor.
Acer, 2003’ün 4. çeyreğinde Tablet PC’lerin bilgi teknolojisi (BT) ürün satışlarının yüzde 20’sini oluşturacağını öngörüyor. Bu yıl bilgisayar satışlarının yüzde 60-65’ini notebook’ların oluşturacağını tahmin eden şirket, notebook satışlarının da tüm yıl boyunca yüzde 15’inin, 4. çeyrekte ise yüzde 30’unun ekranları değiştirilebilir Tablet PC’lerden oluşacağını düşünüyor.
Acer BT Ürün Başkanı Jin Wong’a göre, yılın ikinci yarısında bir Tablet PC’nin üretim maliyeti, bir notebook’un sadece 100-200 dolar üzerinde olacak. Wong, Tablet PC satışlarının iki-üç yıl içerisinde yılda 10 milyon adede ulaşacağını, bunun da notebook pazarının yüzde 25-30’unu oluşturacağını tahmin ediyor. Tablet PC fiyatlarının iki-üç yıl içinde 1,200-1,400 dolar düzeylerine inmesi bekleniyor.
İnfronic Bilgisayar Sistemleri
% 49 Acer Inc. ortaklığıyla 1997 yılında kurulmuş olan ve Türkiye Bilgi Teknolojileri (BT) sektöründe dağıtıcı konumunda faaliyet gösteren bir şirkettir.



Kaynak : 