Eksen Bilgisayar, aynı zamanda Doğuş Üniversitesi’nde kurduğu stand ile, öğrencilerin farklı uygulamaları aynı anda çalıştırarak adeta iki işlemci gibi çalışabilen dünyanın en gelişmiş ve en hızlı işlemci teknolojisi olan Intel Pentium 4 Hyper-Threading ile tanışmalarını da sağlıyor.
14 Mayıs’ta Doğuş Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Takım Yarışması Finalleri’yle sona eren İstanbul Liselerarası Matematik Yarışmasında öğrenciler; yaklaşan ÖSS sınavı öncesi hem bilgilerini ölçerek eksikliklerini görme, hem de iyi bir beyin cimnastiği yapma fırsatı buldular.
Intel ve Eksen Bilgisayar’ın katkılarıyla düzenlenen, Bireysel ve Takım Yarışması olmak üzere 2 ayrı kategoride yapılan İstanbul Liselerarası Matematik Yarışması’nda, Liselerarası Bireysel Yarışma kategorisinde birinciliği Özel Fatih Anadolu Lisesi’nden Ersan Beyatlı alırken, ikinciliği MEF Okulları’ndan Celal Avcı, üçüncülüğü ise Özel Kasımoğlu Lisesi’nden Tolga Özbıyık ve Ümraniye Anadolu Lisesi’nden Pınar Tekin paylaştı.
Fen Liseleri arası Bireysel Yarışma kategorisindeyse, Özel Fatih Fen Lisesi’nden Kenan Türkmeneli ile Özel Üsküdar Fen Lisesi’nden Semih Gilan birinci olurken, ikinciliği yine Özel Fatih Fen Lisesi’nden Abdullah Murat Turan aldı. Üçüncülük ise Özel Kasımoğlu Fen Lisesi’nden Sinan Barış Karal ile Özel Üsküdar Fen Lisesi’nden Onur Kınsız arasında paylaşıldı.
Bireysel Yarışmalarda elde edilen sonuçlara göre yapılan Liselerarası Takım Yarışması kategorisinde birinciliği MEF Okulları, ikinciliği Özel Kasımoğlu Lisesi ve üçüncülüğü de Özel Üsküdar Bağlarbaşı Lisesi kazandı. Bireysel Yarışmalarda toplanılan sonuçlara göre Fen Liseleri arasında yapılan Takım Yarışması sonunda ise birinciliği Özel Üsküdar Fen Lisesi, ikinciliği Özel Fatih Fen Lisesi ve üçüncülüğü Özel Doğuş Fen Lisesi kazandı.
Ödül olarak birinci olan takımın okuluna bir şilt ile bir bilgisayar, ikinci olan takımın okuluna bir şilt ile bir dijital fotoğraf makinesi ve üçüncü olan takımın okuluna ise bir şilt ile renkli yazıcı verildi.



Kaynak : 