EMC’nin sözcüsü Anne Pace internetnews.com’” verdiği söyleşi de “Bangolaere, nitelikli iş gücünün kolaylıkla bulunabilmesi nedeniyle yazılım araştırmalarının odağı haline geldi ve yazılım da EMC’nin gelişim planın da anahtar öneme sahip” dedi.
Yazılım satışlarından elde edilen kazanç halen EMC’nin girdilerinin %23’ünü oluşturuyor. Fakat şirket yönetimi bu rakamın %30’a ulaşmasını istiyor.Araştırma-geliştirme bütçesindeki artış ve yazılım alanında yapılan yatırımlar bu hedefe ulaşılmasını sağlayabilir.
Bangolere’daki tesiste kaç yeni programcının görevlendirileceğini söylemek için henüz daha çok erken. Ayrıca üretilen yazılımları yerel firmalara satmak için de yeni elemanlar alınacak. EMC bu amaçla Manoj Chugh’i Hindistan bölgesinin başına getirdi.
Chugh, daha önce Cisco System’de benzer bir görevi yürütmüştü. Bu görevi boyunca Cisco’nun kazancını üçe katlanmış ve şirketin sektör içinde hızlı bir yükseliş göstermesini sağlayarak Cisco’yu network pazarının lideri haline getirmişti. Manoj Chugh, Cisco’dan önce ise, Scientific-Atlanta’nın Hindistan’daki faliyetlerinde görev almıştı.
Pace, EMC’nin kaynaklarınım geri kalanını Japonya, Singapur, Birleşik Devletler ve İrlanda’daki diğer yazılım merkezlerine aktaracağını söyledi.
Hindistan ekonomisi yükseliş halinde. Bir hükümet yetkilisi gelecek yılki büyüme oranının %7 düzeyinde olmasını beklediklerini belirterek, Hindistan2ın bir altın çağın eşiğinde olduğunu söyledi. Ülkenin gösterdiği önemli gelişmenin en önemli nedeni İngilizce bilen nitelikli bir işgücüne sahip olması.
Hindistan, yazılım araştırmalarını yabancı ülkelerde yürüten şirketler için olduğu kadar çağrı merkezlerini ülke dışına taşımak isteyen finans ve tele-komünikasyon sektörü için de bir cazibe merkezi haline gelme yolunda ilerliyor.



Kaynak : 