Telekomünikasyon Kurumu, ülkemizin üyesi olduğu Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Avrupa Konferansı (CEPT) Elektronik Haberleşme Komitesi (ECC) Frekans Yönetimi Çalışma Grubu (WGFM)’nin 26-30 Ocak 2004 tarihleri arasında yapılacak olan 48.nci toplantısına, Kuşadası’nda ev sahipliği yapıyor.
Sayısal yayın planları, genişband CDMA teknolojilerinin PMR/PAMR uygulamalarında kullanımı, kısa mesafe radarlar ile ilgili frekans tahsis çalışmaları, IMT-2000 sistemlerine frekans tahsisi, kablolu şebekeler kaynaklı radyasyon ve enterferans, kısa mesafe cihazlar için spektrum harmonizasyonu, frekans yönetimi, Avrupa Birliği’nin telekomünikasyon politikaları konularında çalışmalar yapan WGFM’in alt gruplarının çalışmalarının değerlendirileceği sözkonusu toplantıya 32 Avrupa ülkesinden yaklaşık 100 delege katılacak.
32 Avrupa ülkesinin telekomünikasyon idarelerinin yanı sıra, aralarında Vodafone, Alcatel Space, Polonya Telekom, Fransa Telekom ve Almanya Telekom gibi Avrupa’nın önde gelen uydu ve telekomünikasyon şebeke işletmecileri ile Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ve Amerikalılar Arası Telekomünikasyon Komisyonu (CITEL) gibi organizasyonların da bulunduğu 15 gözlemci iştirak edecek. Ayrıca, Çalışma Grubuna danışmanlık hizmeti vermek amacıyla, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Radyokomünikasyon Ofisi (ERO)’nden uzmanlar da toplantıda bulunacak.



Kaynak : 