IBM’in Türkiye ofisinde iki değişiklik birden yaşandı. 2007 yılından bu yana Yazılımevleri ve Yazılım geliştirici ilişkilerinden sorumlu olarak İş Ortakları Yöneticisi olarak görev yapan Ülkü Ceylan Lotus Ürün Yöneticisi pozisyonuna getirilirken, 2006 yılından bu yana Lotus Ürün Yöneticisi olan Murat Tüzüm bundan sonra IBM Yazılım Grubu Çözüm Ortakları Yöneticisi olarak görev yapacak.
Lisans eğitimini Bilgisayar ve Kontrol Mühendisliği’nde tamamlayan Ülkü Ceylan 1989 yılında IBM’de iş hayatına başladı. İki yıl boyunca sistem mühendisi olarak AS 400 ve S/36 projelerinde çalıştı. Ceylan, 1992 – 1998 yılları arasında IBM POS sistemlerinin Türkiye’de yapılanmasını kurmak üzere teknik, satış, yönetim olmak üzere değişik görevlerde bulundu. 1999 – 2007 yılları arasında IBM’de Çözüm ortakları Yönetimi ile ilgili değişik görevler yaptı. 2007 yılından beri IBM SW GROUP içerisinde ISV & Yazılım geliştiricilerle ilgili İş Ortakları Yöneticisi olarak çalışan Ceylan, yeni görevinde teknik, satış, yönetim ve yazılım geliştirme dünyasındaki tecrübesi ile Lotus’a farklı bir vizyon getirmeyi hedeflemektedir.
IBM Yazılım Grubu Çözüm Ortakları Yönetici görevine başlayan Murat Tüzüm, 1999 yılında Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümünü bitirdi. Aynı yıl Geometri-Anka MMG’de satış mühendisi olarak iş hayatına başladı. Daha sonra Macromedia’nın Türkiye distribütörü olan Medyasoft Bilgi Sistemleri’nde göreve başlayan Tüzüm, 2006 yılına kadar burada üst düzey satış yetkilisi olarak görev aldı. Bu süre içinde Türkiye’de eğitim sektöründen sorumlu olan Tüzüm, 2006 yılında IBM Lotus Satış Yöneticiliği görevine atanmıştı.



Kaynak : 