Her babayiğidin kolay kolay oynayamayacağı bir tür oyun, bu günlerde dilden dile dolaşıyor. Lose/Lose (Kaybet/Kaybet) olarak isimlendirilen oyun, bir tür Rus Ruleti. Kaybederseniz dolu tabancayı başınıza dayayıp tetiğini çekmiyorsunuz, ama buna karşılık bilgisayarınızdan bir dosyanız siliniyor.
Lose/Lose video oyununda, rastgele seçilen bir dosya oyuncunun ileri sürdüğü peyi ifade ediyor. Oyunda, karşı tarafta yer alan canavarı vurmanız durumunda bilgisayarınızdan bir dosya siliniyor. Bu kural, oyun başlamadan önce oynayacak cesareti olan kullanıcıya büyük kırmızı harflerle bildiriliyor.
Oyunun geliştiricisi Zach Gage, Lose/Lose’un, öldürmenin nasıl bir şeye banzediğini video oyunlar aracılığıyla anlamaktan çok daha önemli bir soruyu oynayana sorgulattığını belirtiyor. Teknoloji geliştikçe insan anlayışının azaldığına ve bir o kadar da önem kazandığına dikkati çeken Gage, sanal bilginin tümüyle yok olması durumunda sahip olunanın kıymetinin anlaşılabileceği değerlendirmesini yapıyor.

Kaynak : 