Vodafone Türkiye ile Pegasus Hava Yolları, gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde oluşturulan Cep Fly tarifesini duyurdu.
Otto Santral’de, gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyurulan işbirliği çerçevesinde faturalı ve faturasız Cep Fly Vodafone aboneleri, tarifesi ile konuştukları her dakika Pegasus Hava Yolları’nda TL değerinde Uçuş Puanı kazanıyor. Uçuş programı kapsamında Cep Fly aboneleri avantajlı fiyatlarla görüşme olanağı bulurken, yurt içinde yaptıkları aramaların ve SMS gönderimlerinin toplam bedelinin yüzde 5’i kadar Uçuş Puanı kazanıyorlar. Kazanılan uçuş puanları Pegasus’ta bilet fiyatından düşülecebileceği gibi aynı zamanda biriktirilerek bedava uçuş imkanı sağlıyor. Ayrıca Cep Fly abonesi olan ve Uçuş Puan kampanyasına katılan herkese 10 TL değerinde uçuş puanı hediye ediliyor.
Tanıtım toplantısında konuşma yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, uzun dönemli stratejik bir işbirliği başlattıklarını söyledi. Her iki kurumun, dinamik, yeniliklerin öncüsü, müşterilerine değer katma ortak özelliklerini barındırdığını belirten Timuray, yaratılan sinerjiyle tüketici ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak istediklerini ifade etti.
‘Cep Fly’ uygulamasını heyecan verici bir proje olarak nitelendiren Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 4 sene önce bilet satmak gayesiyle işe başladıklarını, bugünse, daha başka ne gibi hizmetler sunabileceklerini araştırdıklarını kaydetti. “Bizimki, bir kampanya değil, orta ve uzun vadeli stratejik bir işbirliği” şeklinde konuşan Sabancı, yolcuların, ihtiyaçları arasında yer alan iletişim ihtiyaçlarını, uçuş ihtiyaçları ile birleştirerek yaratılan misafir odaklı programın uzun dönemli ve verimli olacağına inandığını söyledi.
Türk lirasına geçişle ilgili bir soru üzerine, Vodafone CEO’su Timuray şu karşılığı verdi;
TL’ye geçiş, çok isabetli bir karar olmuştur. Böylelikle, aboneler ne kadar bir harcama yapacaklarını şeffaf bir biçimde anlayabilecekler; mukayese edebilecekler. Aboneler, bunun mutlak faydasını önümüzdeki günlerde daha iyi anlayacaklar. 1 Nisan itibariyle GSM sektöründe, sadece kontörden TL’ye geçiş değil, aynı zamanda birden fazla değişiklik olmuştur.
Bunlardan biri de ara bağlantı ücretlerindeki değişiklik, şebekeler arası tavan fiyatlarının dramatik olarak düşmesidir. Bu da, sektörün gelirlerini ve karlılığını oldukça zorlayan bir değişikliktir. Bundan dolayı operatörler, tüm tarife yapılarını yeniden ele almak ve revizyon durumunda kalmışlardır. Bunların da zaman içerisinde analizleri yapıldığı zaman, dakika bazı fiyatlara bakıldığı zaman aynı, ya da daha düşük olduğunu görebilirsiniz.
Telefon dinlemelerle ilgili bir soru üzerine Timuray, şunları söyledi:
Dinleme konusunda ben çok yorum yapmak istemiyorum. Vodafone olarak bize intikal etmiş her hangi bir konu yok. Çünkü, bizimle ilgili değil. Ama, güvenlik açısından her şekilde bizim dünya çapında bir güvenlik sistemimiz mevcuttur.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde telaffuz ettiği, “bilişim hızıyla giydiriyorlar” sözüne yorumunu sorduğumuz Ali Sabancı, şu karşılığı verdi;
Çok doğru diyor. “Bilişim hızıyla geçiriyorlar” paragrafın bir parçasıydı. Aslında bakanımız dinamik fiyatlamaya değiniyor. Yani, erken al, ucuz uç. Ama, sonradan alırsan fiyatlar yükselir. Çünkü doluluk oranı artıyor. Esasında, bu bir tarife yapısı. Ben mizahla karışık, “ismini bilmediğim bir havayolu” demiştim. O da oradan topu aldı, çünkü kendisi çok güçlü bir mizaha sahip bir kişi, dolayısıyla, gözümün içerisine bakarak “bilişim hızıyla fiyatları yükseltiyorsunuz” dedi. Bu, dinamik fiyatlamanın Türkçesi.



Kaynak : 