Amerikan basınının verdiği haberlere göre Microsoft yönetim kadrosunda bir takım değişiklikler yaşanacak gibi gözüküyor. Değişimden ilk nasibini alacak kişi de Xbox’tan ve ölü doğan Courier ürününden sorumlu yönetici J Allard olacak.
Amerikan Wall Street Jornal gazetesi sağlam ve gizli haber kaynaklarına dayandırdığı yazısında Microsoft’un Eğlence ve Cihazlar Bölümü’nde (Entertainment and Devices Division) bu hafta içinde ciddi bir yeniden yapılanma yaşanacağını ve bölümde CTO (Teknolojiden Sorumlu Yönetici) olarak görev yapan J Allard’ın ayrılacağını iddia ediyor.
Xbox, Zune ve Windows Mobile’ı içinde barındıran Microsoft’un Eğlence ve Cihazlar Bölümü geçtiğimiz yıl 1,67 milyar dolarlık satış gerçekleştirmesine karşın özellikle Windows Mobile’ın gelirlerinde ciddi gerileme yaşanmıştı. Şu anda Eğlence ve Cihazlar Bölümü’nü sürükleyen Xbox satışları ve yeni takip cihazı projesi Project Natal gibi gözüküyor.
Analistlerin yorumlarına göre Windows Mobile’ın yeni sürümü Windows Phone 7, ürün ailesine oldukça geç katıldı ve açıkçası pek fazla yenilik getirmedi. Dünyada masaüstü trendinden mobil trende geçileli 10 yıl olmasına rağmen Microsoft gibi bir devin hala iPad ile rekabet edebilecek bir platform oluşturamamış olması da Eğlence ve Cihazlar Bölümü için büyük bir handikap.
Microsoft’un geliştirdiği Courier ürününe ait demo videolar aslında firmanın iPad’e ciddi bir alternatif getirebileceği inancının doğmasına neden olmuştu. Ancak bir demo video ile ticari bir ürün oluşturma arasındaki fark Courier için belirleyici oldu ve ürün henüz doğmadan rafa kaldırıldı.
J Allard’ın ayrılacağı haberini en çok destekleyen gerçek de başarısız olan Courier projesi. J Allard bu projenin mimarları arasındaydı ve projenin başarısızlığından sonra bir süredir ortalarda görülmediği konuşuluyor. Bu da Microsoft’un Eğlence ve Cihazlar Bölümü’nde yeni bir yapılanma yaşanacağını destekler nitelikte.



Kaynak : 