Microsoft Dynamics CRM ürününün satışlarını arttırmanın yollarını arıyor. Firma yaptığı bir açıklama ile müşteri ilişkileri yönetimi paketi Microsoft Dynamics CRM’i Oracle ve Salesforce müşterilerine 30 Haziran’a dek indirimli olarak sunacağını duyurdu.
Müşteri ilişkileri yönetimi ya da çok popüler kısaltması ile CRM, son birkaç yıldan beri her ölçekten pek çok şirketin stratejik ajandasında yer alan bir yatırım. Bu konuyla ilgili detaylı bir röportajımız sitemizde yayınlanmakta [1]. Üzerine binlerce rapor yazılan, milyarlarca dolar yatırım yapılan ve hala gelişmeyi sürdüren CRM, İş Zekası uygulamaları ile birlikte son dönemde en gözde olan alanlardan birisi. Şimdilerde irili ufaklı tüm firmalar CRM çözümleri peşinde.
Bu alanda sunduğu çözümle SAP, Oracle ve Salesforce’un ardında 4. sırada yer alan Microsoft ise özellikle rakiplerini kullanan müşterilere sağladığı indirimle üst sıralara çıkmanın derdinde. Microsoft Dynamics CRM ürün pazarlama grubu yöneticisi Jamie Fiorda Microsoft’un müşteri ilişkileri yönetimi çözümü ile pazara rakiplerinden daha fazla değer sunduğunu iddia ediyor.
Microsoft’un sunduğu indirim kampanyası 30 Haziran 2011’e dek sürecek ve Oracle ile Salesforce kullanıcılarına 200$ indirim teklif etmekte. Microsoft’un kampanyasının tam da Salesforce’un Dreamforce etkinliğinden önce olması ise oldukça ilginç. Microsoft geçtiğimiz seneki Salesforce etkinliği öncesinde de rakip yazılımların müşterilerini çekmeye yönelik bir kampanya geçmişti.
Online hizmet modeline oldukça geç başlayan Microsoft son birkaç yıl içerisinde data center alanına yaptığı devasa yatırımlarla öne çıktı. Son dönemde sunduğu bulut bilişim çözümleri gittikçe artan Microsoft’un bu alana yatırım yapmayı sürdürdüğü söyleniyor. Firma özellikle İş Verimliliği Online Süiti (BPOS) aracılığı ile şimdiden 40 milyonun üzerinde müşteriye barındırmalı (hosted) online hizmet sunduğunu iddia ediyor.
CRM çözümleri dünyasında ise rekabet giderek artmakta. Son olarak Microsoft ve Salesforce firmaları karşılıklı açtıkları patent davaları ile gündeme gelmişti. Bu çekişme içerisinde iki firma mahkeme dışında anlaşmayı ve birbirlerine karşılıklı kullanım lisansı vermeyi seçtiler.
[1]- Uğur Özmen : Genel Müdürün Entelektüel Düzeyi Müsaade Etmiyorsa CRM’e Gerek Yok – 1



Kaynak : 