Sony, PS3 konsolunu hack edenleri mahkemeye verdi ancak oyun sektöründe korsan olanca hızıyla devam ediyor. Oyun Konsollarının 2010’daki kaybı 1.45 milyar sterlini buldu. Tahminlere göre, satılan her 2 oyundan biri korsan.
İngiltere’de, interaktif eğlence endüstrisini temsil eden UKIE, kaybın satışlardan ibaret olmadığına, bunun istihdamda da göreli bir azalmaya neden olduğuna da işaret ediyor. UKIE’nin, hesaplamalarına göre korsan 1000 kişi daha az istihdama yol açtı.
Korsanlar ise oyun endüstrisinin yeterli para kazandığını belirterek eleştirilere kendilerince bir cevap veriyor. Korsanda talep gören bir diğer “çözüm” ise, konsolları modifiye etmek. Xbox 360, PS3, Wii, DS ve PSP benzer şekilde modifiye ya da hack edilebilen konsollar arasında yer alıyor.
Korsan ürün satın alanların, endüstriye değil, yasadışı çevrelere para sağladığını belirten sektör yetkilileri, bunun olası yeni istihamlar için kapıyı kapattığını ifade ediyorlar. “Call of Duty” gibi popüler oyunları hazırlamanın geliştiriciler için 2 yıl aldığını ve yüzbinlerce dolar harcandığını belirten çevreler, endüstrinin “kolay para kazandığı” değerlendirmesinenkatılmadıklarını ifade ediyorlar.
Gözlemciler, korsan ve dolandırıcılıkla mücadelede oyun üreticilerinin asıl sorumlu olduğunu ve geliştiricilere emeklerinin karşılığını sağlayabilecek güvenli bir ortam sunulmasının gerektiğini belirtiyorlar.

Kaynak : 