Darüşşafaka Eğitim Kurumları, İstanbul’un dört bir yanındaki yetenekli öğrencilere ulaşarak, hayatlarında farklılık yaratmak amacıyla yeni öğrencilerini bünyesine katmak için sınav tanıtım toplantısı düzenliyor.
Darüşşafaka yaklaşık bir buçuk asırdır yaşam boyu öğrenen, çağdaş, özgüvene sahip ve topluma karşı sorumlu liderler yetiştirmekte, “eğitimle değişen yaşamlar”a fırsat sağlamaktadır.
Ülkemizin en eski sivil toplum kuruluşlarından sayılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4’üncü sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı, İngilizce eğitim veriyor.
Üniversiteyi kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor.
2010-2011 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 831 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.
Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bugüne pek çok kişi ve kuruluşun verdiği destek ve yaptığı bağışlarla varlığını sürdürüyor.
4-18 Nisan tarihleri arasında 20 ili ziyaret edecek olan Darüşşafaka Eğitim Kurumu çalışanları ve mezunları, babası hayatta olmayan, yetenekli ve maddi durumu yetersiz 3’üncü sınıftaki çocuklara ulaşarak, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve velilere bilgi veriyor.
Toplantının İstanbul ayağı ise 14 Nisan Perşembe Günü 10:00’da Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirilecek.
Ayrıca “eğitimde fırsat eşitliği” sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşılacak.
Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri toplantının konu başlıkları arasında yer alırken, mezunlar aldıkları eğitimle hayatlarının nasıl değiştiğini birinci ağızdan katılımcılarla paylaşacaklar.
Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor
Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde Türkiye İş Bankası sosyal sorumluluk projesi “81 İlden 81 Öğrenci” kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.
Sınav merkezlerine ulaşım bedeli Darüşşafaka tarafından karşılanıyor
Türkiye genelinde sınavların düzenlendiği merkez sayısı 20’dir. Buna göre sınav Adana, Ağrı, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da 10:00’da düzenlenecek.
DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ VE DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI HAKKINDA
- 2010-2011 eğitim–öğretim yılında Darüşşafaka’da toplam 831 öğrenci eğitim almaktadır.
- Öğrencilerin yüzde 40’ını kız, yüzde 60’ını erkek öğrenciler oluşturmaktadır.
- Tüm öğrenciler okul kampüsünde yaşamaktadır.
- Sınıflar 24 öğrenciden oluşmaktadır.
- Her öğretmen başına düşen ortalama öğrenci sayısı 5,1’dir.
- Her 6 öğrenciye 1 bilgisayar düşmektedir.
- Dersliklerde projektör, perde ve ses sistemleri bulunmaktadır.
- Öğrenciler, İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra 6. sınıftan itibaren Fransızca veya Almanca dillerinden tercih ettikleri bir tanesini öğrenirler.
- Her öğrenci bir enstrüman çalmakta ve bir spor dalı ile ilgilenmektedir.
ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR
-
– Babasının hayatta olmaması
– Ailesinin maddi durumunun iyi bir eğitim için yeterli olmaması
– Haziran 2001 ve sonrası doğmuş olması (yaş düzeltmesi geçersizdir.)
– 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında üçüncü sınıf öğrencisi olması
– Sağlık yönünden ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması
– T.C. vatandaşı olması.
Yukarıdaki koşulların tümüne uyan öğrenciler sınav kaydı için başvurabilirler.
Detaylı bilgi için www.darussafaka.org / www.darussafaka.k12.tr
Sınav Yapılacak İller ve Tarihleri
– ADANA / İsmet İnönü İ.Ö.O
– İSTANBUL / Darüşşafaka Eğitim Kurumları
– AĞRI / Alparslan İ.Ö.O
– KAYSERİ / Besime özdereci İ.Ö.O
– ANKARA / Metin Emiroğlu İ.Ö.O
– KONYA / Mümtaz Koru İ.Ö.O
– ANTALYA / Başöğretmen Atatürk İ.Ö.O
– MALATYA / Atatürk İ.Ö.O
– BURSA / Setbaşı İ.Ö.O
– MERSİN / Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi
– DENİZLİ / Gazi İ.Ö.O
– SAMSUN / Merkez Alparslan İ.Ö.O
– DİYARBAKIR / Ali Emiri İ.Ö.O
– SİVAS / Behrampaşa İ.Ö.O
– ERZURUM / İsmetpaşa İ.Ö.O
– ŞANLIURFA / Bahçelievler İ.Ö.O
– GAZİANTEP / Abdullah Kepçep İ.Ö.O
– TRABZON / Cudibey İ.Ö.O
– İZMİR / Merkez Halitbey İ.Ö.O
– VAN / Atatürk İ.Ö.O

Kaynak : 